Wapen je tegen winterkwaaltjes

0
1017

Veel Nederlanders zijn tijdens de wintermaanden grieperig. Ongeveer de helft van alle Nederlanders krijgt in de winter te maken met een verkoudheid, keelontsteking, de griep of voorhoofdsholteontsteking. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de zomer heeft slechts dertig procent last van griepverschijnselen.

Veel Nederlanders zijn tijdens de wintermaanden grieperig. Ongeveer de helft van alle Nederlanders krijgt in de winter te maken met een verkoudheid, keelontsteking, de griep of voorhoofdsholteontsteking. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de zomer heeft slechts dertig procent last van griepverschijnselen.

Om gezond de wintermaanden door te komen doe je er goed aan om voldoende groente en fruit te eten. Probeer dagelijks twee stuks fruit te eten.

Vind je het moeilijk om elke dag fruit en groente te eten? Wees dan creatief. Zo is een banaan heerlijk voor op brood. Of maak je eigen fruit drankje, door sinaasappels, bananen en kiwi’s te persen. Neem wortels mee naar je werk als tussendoortje

Ook voldoende bewegen zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt en minder vatbaar is voor kleine kwaaltjes. Ga eens op de fiets naar je werk en pak vaker de trap. Het wordt vaak genoeg gezegd, maar je zult merken wat voor een goed gevoel het geeft.