Warme zomernachten slecht voor je humeur

0
769

Warme zomernachten zijn slecht voor je humeur. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Auping onder 819 Nederlanders. Het warme zomerweer zorgt de volgende dag voor veel vermoeidheid en een slecht humeur.

Warme zomernachten zijn slecht voor je humeur. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Auping onder 819 Nederlanders. Het warme zomerweer zorgt de volgende dag voor veel vermoeidheid en een slecht humeur.

Door de warme zomernachten heeft bijna de helft van de Nederlanders slaapproblemen. Vooral het zweten in bed houdt ons wakker. Uit het onderzoek blijkt dat mannen hier meer last van hebben dan vrouwen. De vrouwen geven aan dat ze zich snel ergeren aan hun zwetende man in bed.

Naast het zweten ergeren Nederlanders zich ook aan een onrustig slapende partner (25 procent), wekkers die snoozen (11 procent) en als laatst partners die uitslapen (6 procent). Mannen storen zich vooral aan de koude voeten van de partner. Om toch goed de nacht door te komen kiest één op de tien Nederlanders ervoor om soms apart te liggen van zijn of haar partner. Van de ondervraagden wil 7 procent het liefst altijd alleen in bed liggen.

De slapeloze nachten door de warmte hebben de volgende dag invloed op de prestaties. Bijna vier op de tien Nederlanders geeft aan dat hun dagelijkse werkzaamheden lijden onder een slechte nachtrust. Verder zeggen ze te balen van het slechte humeur van hun partner of leidinggevende, wanneer die slecht hebben geslapen. (Bron: Nu.nl)

Heb jij moeite om te slapen door de broeierige warmte? Lees onderstaande tips voor een goede nachtrust tijdens warme zomernachten.

Drink voldoende
Het drinken van voldoende water is niet alleen gezond, maar helpt je ook beter in slaap te komen. Je lichaam is dan namelijk beter gehydrateerd. Daarnaast zul je niet snel door de dorst wakker worden. Drink geen koffie of alcohol voor het slapen gaan. Let op dat je niet te veel water drinkt, anders word je weer wakker omdat je naar het toilet moet.

Warme lucht buiten houden
Wanneer het buiten warmer is dan binnen moet je de ramen gesloten houden. Het is niet verstandig om de hele dag de ramen open te zetten. Wanneer de buitentemperatuur lager is dan binnen kun je de ramen open zetten en de kamer goed door laten tochten. Vaak is dit in de ochtend of laat op de avond.

Koude douche
Het nemen van een koude douche voor het slapen gaan kan ook helpen om in slaap te vallen.

Ventilator voor het raam
Zet de ventilator voor een open raam. Hierdoor wordt de koele lucht je kamer in geblazen. Een ventilator met een timer zorgt ervoor dat je niet halverwege de nacht wakker wordt door het geluid.