Watermeloen helpt tegen hoge bloeddruk

0
1286

Het eten van watermeloen zou kunnen helpen tegen een hoge bloeddruk. Onderzoekers uit the U.S. hebben ontdekt dat de vrucht rijk is aan stoffen die de bloedvaten verwijden en daardoor het risico op een hartaanval of beroerte verkleinen.

Het eten van watermeloen zou kunnen helpen tegen een hoge bloeddruk.

Onderzoekers uit the U.S. hebben ontdekt dat de vrucht rijk is aan stoffen die de bloedvaten verwijden en daardoor het risico op een hartaanval of beroerte verkleinen.

Meer dan 16 miljoen mannen en vrouwen in het Verenigd Koninkrijk kampen met een hoge bloeddruk. Een te hoge bloeddruk verdubbelt het risico op een fatale hartaanval of beroerte en is verantwoordelijk voor meer dan 60 000 doden per jaar.

Watermeloen bevat de stof L-citrulline. Deze stof is van belang bij de productie van stikstofoxide, een gas dat de bloedvaten verwijdt.

Onderzoekers in de VS gaven een groep vrijwilligers iets meer dan een theelepel L-citrulline uit watermeloenen. Al deze deelnemers hadden prehypertensie, een licht verhoogde bloeddruk of een borderline hypertensie. Na zes weken waren er verbeteringen en hadden de deelnemers geen last van bijwerkingen. Maar één nadeel: om hetzelfde effect te bereiken zal je anderhalve watermeloen per dag moeten eten.

Volgens de onderzoekers bevat een watermeloen met oranje vruchtvlees meer L-citrulline dan een watermeloen met rood vruchtvlees. Beide vruchten zijn rijk aan vitamine A, B6, C en veel vezels. Bovendien is watermeloen een goede bron van kalium, wat ook bloeddrukverlagend werkt.

Voor diegenen die niet dol zijn op watermeloenen zijn er ook pillen verkrijgbaar met de stof L-citrulline.