Welke ijsjes bevatten weinig calorieën?

2
3069

Morgen en woensdag zou het weleens heel erg warm kunnen worden in ons land. Zelfs zo warm dat het Nederlands warmterecord wellicht sneuvelt.

Volgens Meteo Consult kan het woensdag op diverse plaatsen 35 graden worden.

Bij deze zomerse temperaturen horen natuurlijk ijsjes. Niet alleen ter verkoeling, maar ook omdat ze gewoon lekker zijn!

Maar sommige ijsjes zijn een caloriebom. Een dikmaker. Dat er ijsjes zijn met net zoveel calorieën als een pakje boter, is echter onzin. Er zijn ijsjes die je beter kunt laten liggen wanneer je op je gewicht wilt letten. Gelukkig zijn er ook calorie vriendelijke ijsjes.

Bekijk de calorie vriendelijke ijsjes en geniet morgen en woensdag van verantwoorde verkoeling.

IJsjes en dieet

IJsjes horen bij de zomer. Op het strand, op het terras en op de boulevard word je voortdurend geconfronteerd met ijsjes. Vooral wanneer je op dieet bent lijkt het alsof je ze overal tegenkomt. Vervelend, maar gun jezelf een keer een roomijsjes. Dit kan geen kwaad. Wanneer je steeds een ijsje moet weigeren kun je kiezen voor ijs met minder suiker en minder calorieën, zodat ook jij verantwoord kunt genieten van ijs tijdens het volgen van een dieet.

IJsjes met weinig calorieën

Er zijn veel verschillende ijsjes verkrijgbaar die weinig calorieën bevatten.

De racket, 55 g (42 Kcal)
Festina ijsje, 35 g (33 Kcal)
Waterijs met twee stokjes (49 Kcal)
Split (65 Kcal)
Calippo Cola (95 Kcal)

IJsjes met meer calorieën

Bolletje sorbetijs (45 Kcal)
Bolletje schepijs (110 Kcal)
Softijs, ca 70 gram (155 Kcal)
Snicker-ijsje (198 Kcal)
Mars-ijsje (190 Kcal)
Twix-ijsje (164 Kcal)
Vienetta ijs, 1 plak, 43 g (126 Kcal)
Slagroomijs, 1 dessertschaaltje, 100 gr (238 Kcal)
Magnum (311 Kcal)
Magnum Almond (327 Kcal)
Bounty ijsje (339 Kcal)
Glas sorbetijs, 225 g (487 Kcal)

Zelf waterijsjes maken

Wil je in een handomdraai ijsjes maken met weinig calorieën? Maak ze dan zelf.

Vul ijslollyvormpjes met bijvoorbeeld Cola light, Fanta light, vruchtensiroop met water of Crystal Clear. Leg de vormpjes in de vriezer en een paar uur later zijn de ijsjes klaar. ӬӬ

Voordelen van ijs

IJs kent nog meer voordelen. Zo bevatten ijsjes met een fruitsmaak veel vitamine C. Deze vitamine verhoogd de weerstand. Daarnaast is het gehalte van anti-oxidanten in chocolade- ijs hoog. Het nadeel is echter weer dat chocolade-ijs veel calorieën bevat. Tevens maakt ijs gelukkig. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ijs het ‘pleziercentra’ in de hersenen activeert.

2 REACTIES