Ziekenhuis helpt dikke vrouwen met zwanger worden

1
654

Het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad gaat vrouwen met obesitas helpen om zwanger te raken. Vrouwen die kampen met overgewicht hebben een kleinere kans om zwanger te raken. Ook tijdens de zwangerschap hebben zij meer kans dat het uiteindelijk toch mis zal gaan. Een te hoog BMI tijdens de zwangerschap kan voor complicaties zorgen.

Het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad gaat vrouwen met obesitas helpen om zwanger te raken. Vrouwen die kampen met overgewicht hebben een kleinere kans om zwanger te raken.

Ook tijdens de zwangerschap hebben zij meer kans dat het uiteindelijk toch mis zal gaan. Een te hoog BMI tijdens de zwangerschap kan voor complicaties zorgen. Zo kan overgewicht leiden tot een te hoge bloeddruk, zwangerschapsvergiftiging, een miskraam en zwangerschapsdiabetes.

Het ziekenhuis heeft de vruchtbaarheidspoli daarom uitgebreid en zal de vrouwen helpen met het terugdringen van hun gewicht. Bij een gewichtsverlies van vijf tot tien procent zou de kans op een geslaagde zwangerschap al toenemen.

Het is niet toevallig dat uitgerekend in Lelystad dit initiatief is ontstaan. De stad heeft namelijk een relatief hoog percentage vrouwen dat kampt met overgewicht. De stad vroeg het rijk vorig jaar nog om een extra bijdrage zodat er iets gedaan kan worden aan de ongezonde levensstijl van veel vrouwen.

Naast overgewicht zijn overmatig roken en te weinig bewegen de grootste gezondheidsrisico’s van de dames hier. Als hun levensstijl niet verbetert, sterven hier naar verwachting zeventien procent meer vrouwen dan elders in ons land.

1 REACTIE

  1. Ik heb een tijd geleden eens gelezen ” de mens een tikkende tijdbom” over uitholling van ons DNA omdat we diverse ziektes kunnen uitroeien, de vraag is of we hiermee door moeten gaan, door deze patiĆ«nten ook weer dood moeten gaan knuffelen zodat we weer nieuwe zorgverslaafden gaan maken?