Zorgverzekering 2014: bewust kiezen wordt nog belangrijker 2014: bewust kiezen wordt nog belangrijker

0
1003
Zorgverzekering 2014: bewust kiezen wordt nog belangrijker
Zorgverzekering 2014: bewust kiezen wordt nog belangrijker

Voor de zorgverzekering 2014 wordt het nog belangrijker dat je bewust kiest voor de juiste zorgverzekeraar. Dat is het gevolg van het recente zorgakkoord van de overheid met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere zorgpartijen.Voor de zorgverzekering 2014 wordt het nog belangrijker dat je bewust kiest voor de juiste zorgverzekeraar. Dat is het gevolg van het recente zorgakkoord van de overheid met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere zorgpartijen.

Het basispakket van de zorgverzekering 2014 wordt niet versoberd; volgend jaar krijg je nog vrijwel dezelfde hoeveelheid zorg standaard vergoed als in 2013. Dat is best verrassend: in het regeerakkoord werd nog gesproken van een bezuiniging op het basispakket van € 1,5 miljard. Dat bedrag is door handige afspraken nu teruggeschroefd naar € 300 miljoen. Op zich gunstig, al dwingen die afspraken je wel tot een heel bewuste en scherpe keuze voor de juiste zorgverzekeraar in 2014.

Pas op: de naturapolis wordt strenger

Met een naturapolis is het belangrijk dat je behandeld wordt in ziekenhuizen waar je zorgverzekeraar contractuele afspraken mee heeft. Volgend jaar wordt dit nog belangrijker. Niet-gecontracteerde zorg krijg je nu vaak nog grotendeels vergoed. In 2014 wordt de naturapolis strenger. Voor dezelfde behandelingen moet je soms alles zelf gaan betalen. Kijk voor 2014 dus eerst naar ziekenhuizen waar je het liefst behandeld zou willen worden en kies op basis daarvan je zorgverzekeraar.

Pas op: de restitutiepolis wordt duurder

Anders dan met een naturapolis, blijft met een restitutiepolis je keuzevrijheid volledig intact. Wel gaat die vrijheid je meer geld kosten. Aan jou de afweging of die duurdere polis je dat volgend jaar nog wel waard is. Zo nee, dan ligt de keuze voor een naturapolis voor de hand. Stap dan over naar een zorgverzekeraar die in jouw ogen de gunstigste afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen die jij in volledige vrijheid ook zou hebben gekozen.

Blijf automatisch op de hoogte met de zorg-alert

De overheid let erop dat alle zorgverzekeraars duidelijk en vooral ook op tijd kenbaar maken met welke ziekenhuizen ze precies afspraken hebben gemaakt voor de zorgverzekering 2014. Zo weet je zeker dat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken voor volgend jaar.

Auteur: Wandert Logcher 

Over PrizeWize
PrizeWize is de vergelijkingssite voor energie, internet/tv/telefonie en schade- en zorgverzekeringen, voor de consument en mkb’er. Met een transparant en onafhankelijk vergelijkingssysteem zorgt PrizeWize ervoor dat de bezoeker altijd het beste advies krijgt, passend bij zijn situatie en wensen.

Bekijk ook eens het dossier ‘Zorgverzekeringen‘ en lees hier alles omtrent verzekeringen (overstappen, zorg & buitenland, eigen risico, declareren).