Verminder je stress met eten

1
2245
Verminder stress met eten

Zenuwen, spanning en stress. We hebben er allemaal wel eens last van. Vaak krijg je dan geen hap meer door je keel of ga je juist heel veel eten om je emotie weg te eten. Eten kan helpen om je stress te verminderen. Bepaalde soorten voeding bevatten goede voedingsstoffen die je door een stressvolle periode heen kunnen helpen.

Vis eten is gezond. Het advies is om minimaal een keer per week vis te eten. Tijdens een stressvolle periode is het goed om zeker twee keer per week vis te eten. Hierdoor krijg je dan voldoende omega-3-vetzuren binnen. Ook amandelen, walnoten en lijnzaadolie bevatten deze gezonde vetzuren.

Hormonen

Tijdens stressvolle dagen verbruikt je lichaam veel magnesium. Magnesium maakt hormonen aan. Deze hormonen helpen bij het opbouwen van botten en spieren en zorgen voor de ontspanning van zenuwen en spieren. Magnesium is daarom een goed antistressmiddel. Het eten van voldoende groene groenten, bananen, volkoren granen, noten, bonen, peulvruchten en pure chocolade zijn goed voor het magnesiumniveau.

Pure chocolade

Pure chocolade bevat ook mineralen en vitamines die stress verminderen en de spieren laten ontspannen. Het eten van fruit zorgt voor meer inname van vitamine C en deze voedingsstof helpt stress ook tegen te gaan. Het aantal stressreacties van het lichaam neemt hierdoor af en het verlaagt de hoeveelheid stresshormonen. Het is dus slim om wat extra fruit te eten tijdens stressvolle tijden. Voornamelijk bessen, aardbeien, kiwi’s en citrusfruit zitten boordevol vitamine C.

1 REACTIE

  1. las artes zegt:Wist je dat de hersenen voor bijna ztesig procent uit vet bestaan? Vetmoleculen spelen dan ook een cruciale rol in de opbouw van hersencellen: ze zorgen ervoor dat je hersenen goed functioneren. Een groot deel van deze vetmoleculen kan het lichaam zelf aanmaken. Een paar van die vetten moeten echter uit ons voedsel komen. De belangrijkste daarvan behoren tot de groep omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren komen voornamelijk voor in vis, wild, noten, zaden en bladgroenten voedsel dat onze voorouders veel vaker aten dan wij. Onze verre voorouders kregen zelfs vijf- tot tienmaal zo veel omega 3-vetten binnen als wij. Omdat de hersenen een regelmatige aanvoer van omega 3-vetzuren nodig hebben om goed te kunnen functioneren, lopen mensen die er te weinig van binnenkrijgen het risico op psychische aandoeningen, waaronder een depressie. Niet voor niets zie je dat, wereldwijd, in landen waar mensen de meeste omega 3-vetzuren eten, depressies het minst vaak voorkomen. Kortom, zorg dat je genoeg omega 3-vetzuren op je bord schept. Eet (veel!) meer vis, noten, zaden en groenten. Ook een voedingssupplement met omega 3-vetzuren, zoals visoliecapsules, kan helpen, zeker als je een boost nodig hebt.