Kruidenthee is gezond en zorgt voor ontspanning

1
19891

Kruidenthee is veel gezonder dan ‘gewone’ thee. Kruidenthee wordt niet gemaakt van theebladeren maar van andere kruiden. Gewone thee bevat theine (een cafeine-achtige stof) en looizuur. Het is verstandig de vele smaken afwisselend te drinken. Ieder kruid heeft een andere werking op het lichaam.


Kruidenthee is veel gezonder dan ‘gewone’ thee. Kruidenthee wordt niet gemaakt van theebladeren maar van andere kruiden. Gewone thee bevat theine (een cafeine-achtige stof) en looizuur. Het is verstandig de vele smaken afwisselend te drinken. Ieder kruid heeft een andere werking op het lichaam. Om te ontspannen en lekker te slapen adviseren we om Sint Jan’s kruid, rooibos of Oranjebloesem te drinken.

Je kunt kruidenthee zetten van gedroogde kruiden maar ook van verse. Er zijn verschillende manieren om een kruidenthee te zetten. De meest vriendelijke is dat je de kruiden in een netje doet en opzet in een pannetje met koud water. Niet vergeten de deksel erop te doen. Je laat het water langzaam net niet aan de kook komen. Laat de kruiden nog even trekken en giet het aftreksel over in een thermoskan of theepot.

Een ander en meestel makkelijker manier is om een kruiden netje te nemen en dit in een pot of thermoskan te hangen. Giet op de kruiden kokend water en doe de deksel op de pot. Laat de kruiden 5 – 10 minuten trekken. Kruidenthee is verkrijgbaar bij drogist en reformzaak.

Kruidenthee van Pickwick

Pickwick introduceert heeft een nieuwe reeks kruiden melanges geintroduceerd: Pickwick Herbal Goodness. Deze reeks bestaat uit slim samengestelde en lekkere kruidenmelanges voor ieder moment van de dag, passend bij jouw ritme.

Kun jij bijvoorbeeld wel een beetje verlichting in je thee gebruiken? Probeer dan eens Pickwick Spijsvertering…Want alle beetjes helpen. Slaap je de laatste tijd niet zo lekker en kun je wel een beetje slaap in je thee gebruiken? Drink dan eens twee koppen van de melange van valeriaan, kamille en lavendel.

De 100% natuurlijke varianten van Pickwick Herbal Goodness bevatten geen calorieën of kunstmatige toevoegingen. Lees er hier meer over de verschillende soorten kruidenthee.

1 REACTIE