Gezond zomers haar

0
2390
zomers haar

Het zonnetje schijnt uitbundig en het is heerlijk weer. Wat is er dan lekkerder dan in de zon liggen en genieten van het weer. Hierbij is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen en verstandig met de zon om te gaan. Hierbij een aantal tips voor zomers en gezond haar.

Eten

In de eerste plaats is het belangrijk om gezond te eten. In het voorjaar verlies je vaak wat meer haar dan in de rest van het jaar. Het kan hierbij helpen om op je voeding te letten en voldoende ijzer te eten. IJzer zit bijvoorbeeld in spinazie, kalkoen, peulvruchten en rood vlees. Ook is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen door de juiste shampoo te gebruiken. Gebruik daarom een lichte shampoo. Geef je haar ook rust en gebruik een tijdje geen stijltang. In de zomer is een natuurlijke look het mooist en kan je haar even rustig bijkomen.

Water

Verder is het natuurlijk heerlijk om op warme dagen verkoeling in het water te zoeken. Houd er wel rekening met dat zeewater niet goed is je haar. Het zout in het zeewater tast je haarschors aan. Zorg dat je haar daarom niet te lang in het zeewater is en spoel het direct na het zwemmen goed uit. De laatste tip voor mooi zomers haar is het gebruik van levertraan. Een haarmasker van levertraan zorgt voor zachter haar en is rijk aan omega 3 en vitamine A en D. Het moet wel een uur intrekken maar is als een weldaad voor je haar.