Je haar wassen

0
2540
Haar wassen

Was jij elke dag je haar? Over het wassen van je haar bestaan vele feiten en fabels. Wat is nu precies goed en wat niet? Vaak is het afhankelijk van je eigen haartype en wat je met je haar doet qua styling. Daarnaast speelt ook je persoonlijk voorkeur een rol.

Wassen met shampoo werkt reinigend. Je haar wordt er frisser van en het verwijdert het natuurlijke haarvet, restjes van stylingsproducten en al het andere vuil. Je haar breekt makkelijker en kan uitdrogen als je het te vaak wast. Vet en een beetje vuil in je haar is daarom heel natuurlijk. Probeer zo min mogelijk aan je haar te zitten met je handen en het niet te vaak te borstelen. Gebruik ook weinig vettige producten. Hierdoor hoef je je haar minder vaak te wassen.

Talg

Vooral bij weinig talg en dik haar is het goed om je haar weinig te wassen. De meeste mensen kunnen één tot drie dagen zonder het wassen van hun haar. Alleen mensen die veel sporten en zweten en heel fijn haar hebben, zijn gebaat bij het vaker wassen. Als je hoofdhuid gaat jeuken, er duidelijk vuil in je haar zit of je haar zichtbaar vet is, is het tijd om je haar te gaan wassen.

Shampoo

Welke shampoo je gebruikt is wederom afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je haartype. De behoeftes van je haar kunnen hierbij veranderen. Om deze reden kan het soms goed zijn om van shampoo te veranderen. Conditioner kan daarbij voor elke haartype aan te raden zijn. Gebruik niet te veel en doe het alleen op de punten en lengtes. Vergeet niet om shampoo en conditioner altijd goed uit te spoelen.