nagels verzorgen door ze te vijlen en te masseren

1
2218

Je nagels zijn een teken van schoonheid en hebben goede verzorging nodig. In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe je je nagels moet verzorgen. Ook geven we je een aantal tips om mooie nagels te behouden.

Je nagels zijn een teken van schoonheid en hebben goede verzorging nodig. In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe je je nagels moet verzorgen. Ook geven we je een aantal tips om mooie nagels te behouden.

Stap 1. Schoonmaken met nagellakremover
Ook al heb je geen nagellak gebruikt, het is toch goed om de nagels alvast te reinigen voordat je deze gaat verzorgen om een schone ondergrond te krijgen. Gebruik altijd een nagellakremover zonder aceton om te voorkomen dat je nagels uitdrogen. Doe de nagellakremover op een wattenschijfje en druk deze op je nagel, daarna veeg je de nagels vanaf de nagelriem naar het uiteinde schoon.

Stap 2. Vijlen
Bedenk van te voren goed of je een ronde of een rechte vorm in je nagels wilt. Vijlen doe je altijd een kant op en niet op en neer. Met een kartonnen vijl kan je wel heen en weer vijlen zonder de nagels te beschadigen. Gebruik een grove vijl om de nagels korter te maken en een fijne vijl voor een mooie gladde afwerking.

Stap 3. Nagelriemen

Om de nagelriemen te verzorgen moet je deze eerst in een bakje met sop houden zodat ze zacht worden. Als je net onder de douche vandaan komt is dat ook prima. Door een lekkere olie aan het water toe te voegen is dit een heerlijke verwennerij. Meteen een goed moment om de onderkant van de nagels schoon te maken, dit doe je bij voorkeur met een wattenschijfje, scherpe materialen kunnen de nagel beschadigen. Daarna duw je de nagelriemen naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Wanneer dit niet zo makkelijk gaat, ga dan niets forceren, je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën. Gebruik in dit geval een speciale cuticle remover, deze helpt de nagelriemen los te maken. Hiervoor kun je de achterkant van een bokkenpoot gebruiken. Het is belangrijk om je nagelriemen niet te verwijderen. Veel schoonheidsspecialisten gaan hier in de fout.

Stap 4. Massage
Wanneer je weinig tijd hebt is dit een stap die je over kan slaan. Het masseren van de handen en nagels is verzorgend maar ook nog eens ontspannend. Breng een kleine hoeveelheid handcrème of olie aan op de handen. Masseer de nagels maar vooral de nagelriemen goed in. Door een vinger vast te pakken met de andere hand en de huid naar links en rechts te bewegen van het begin naar het eind van de vinger zorg je ervoor dat de crème of olie optimaal in kan trekken, maar je handen ook nog eens heerlijk ontspannen aanvoelen. Omdat in de handen, net als in de voeten veel zenuwuiteinden zitten is een massage hier zeer effectief.

Stap 5. Het aanbrengen van nagellak.
Om te voorkomen dat de nagels wat vettig zijn geworden wrijf je een watje met een beetje nagellakremover over de nagel. Heb je last van groeven in de nagels gebruik dan een basecoat om de structuur van de nagel te egaliseren. Een basecoat kun je ook gebruiken om te voorkomen dat je nagels verkleuren door het gebruik van gekleurde nagellak. Het kwastje van de nagellak zet je net iets boven de nagelriemen op de nagel, ga naar de nagelriem toe en strijk het naar het uiteinde, begin aan een kant en werk naar de ander kant toe. Voor het mooiste resultaat lak je je nagels in 3 x: 1x in het midden, 1x links en 1x rechts. Hoe minder vaak je lakt, hoe mooier het resultaat.

Nog een aantal praktische tips voor mooie nagels:

Draag handschoenen om de nagels te beschermen
Nagels groeien en herstellen zich langzaam. beschadig je een nagel dan zal er dus de nodige tijd overheen gaan voordat de schade is hersteld. daarom is het zo belangrijk je nagels goed te beschermen. de blootstelling aan chemische stoffen bijvoorbeeld onttrekt water aan de nagels waardoor ze broos worden. alleen door handschoenen tijdens afwassen en schoonmaken (en andere ‘riskante’ klussen) te dragen, zul je je nagels ook in de tijd mooi en gezond houden.

Bijt je nagels niet
Als je je nagels of de nagelriemen bijt, zijn je nagels gemakkelijker vatbaar voor allerlei ziektes. het vochtige klimaat dat je met het bijten creëert, is een perfecte basis voor bacteriën en virale ziektes. dit verklaart ook waarom veel pubers met jeugdwratjes op de handen te maken krijgen. om nagelbijten tegen te gaan, adviseert draelos het gebruik van oplossingen met capsaicin of kunstnagels (ook al moet met kunstnagels voorzichtig worden omgegaan, zie hieronder).

Gebruik naast een vochtinbrengende crème voor je handen ook een vochtinbrengende crème voor je nagels
Ook al bestaat je nagel niet uit ‘levend’ materiaal, toch kun je het vochtgehalte van je nagels vergroten. pas echter op met de zogenaamde ‘nagelverharders’. deze producten kunnen de nagels brozer maken omdat ze de nagels kunnen uitdrogen. ook nagellak bevat ook een ‘nagelverharder’.

Knip je nagels regelmatig
Vooral een beschadigde nagel moet regelmatig geknipt worden zodat de groei van de nagel bevorderd wordt. lange nagels zijn verder kwetsbaarder dan korte nagels (ze beschadigen eerder) en zijn vatbaarder voor allerlei aandoeningen.

Pas op met nagellak remover
Veel nagellak removers bevatten aceton, een stof die de nagel uitdroogt. gebruik ten hoogste één keer per week een remover (beter nog als je er minder of helemaal geen gebruik van maakt)

Gebruik kunstnagels niet langer dan drie maanden achter elkaar
Kunstnagels kunnen de natuurlijke nagel beschadigen. geen kunstnagels gebruiken is daarom natuurlijk beter, maar gebruik je kunstnagels zorg er dan voor dat je ze niet langer dan drie maanden achtereen op hebt en las daarna een rustperiode van in ieder geval één maand in.

Gebruik biotine in geval van broze nagels
Een biotine-preparaat wordt op dit moment als een van de beste middelen bij broze, dunne of beschadigde nagels gezien.

1 REACTIE