Flosdraad

0
2199

De meeste tandartsen raden het aan, maar slechts weinig van ons doen het daadwerkelijk: flossen. Vaak heb je na een poetsbeurt geen zin meer om nog met een draadje tussen je tanden aan de slag te gaan.

De meeste tandartsen raden het aan, maar slechts weinig van ons doen het daadwerkelijk: flossen.

Vaak heb je na een poetsbeurt geen zin meer om nog met een draadje tussen je tanden aan de slag te gaan. Maar wil je je gebit en tandvlees in optimale conditie houden dan moet ook jij het flosdraad om je vingers gaan wikkelen.

Met flossen wordt je gebit goed gereinigd. Tandplak en etensresten worden verwijderd. Het flosdraad komt op plekken waar de tandenborstel niet bij kan komen. Met het draad kun je ook een klein beetje onder je tandvlees komen. Is er meer ruimte tussen je tanden dan kun je beter een tandenstoker gebruiken.

Flosdraad is verkrijgbaar bij de drogist in verschillende diktes.

Het ‘flosproces’
Flossen is eenvoudig te leren en neemt weinig tijd in beslag. Pak ongeveer vijftig centimeter flosdraad en wikkel de uiteinden om je middelvingers. Wikkel het draad niet te strak om je vingers. Ongeveer drie centimeter flosdraad houd je strak tussen beide duimen en wijsvingers.

Plaats het draad tussen twee tanden en beweeg rustig heen en weer. Het mag geen pijn doen. Ga vervolgens door naar de volgende tand of kies. Vervang bij elke ‘flosbeurt’ af en toe het flosdraad voor een nieuw, fris draad.