Mondwater

0
1811

Uit een onderzoek van Aquafresh blijkt dat mondwater sterk in populariteit is toegenomen. Van de Nederlanders spoelt 15 procent hun tanden met mondwater. Mondwater is een extra middel om bacteriën goed aan te pakken.  Met het poetsen van je tanden kun je niet alle tandplak verwijderen. Door het gebruik van mondwater kan het overgebleven tandplak worden verwijderd.

Daarnaast zorgt mondwater voor een frisse adem en kunnen klachten als gevoelig tandvlees bestreden worden.

Mondwater komt voor in verschillende soorten. Zo heb je mondwater voor het krijgen van een frisse adem. Dit is de meest bekende mondwater en verkrijgbaar bij de drogist of supermarkt.

Heb je last van specifieke klachten zoals gevoelig tandvlees dan is er een mondwater die verschillende klachten bestrijdt. Gebruik het mondwater na het poetsen van je tanden voor een optimaal resultaat. Ook deze soort is verkrijgbaar bij de drogist of supermarkt.

Wanneer je een tandheelkundige ingreep bij de tandarts of kaakchirurg hebt gehad is er een mondwater om het tandvlees te ontsmetten en infecties tegen te gaan. Het mondwater doodt bacteriën, remt de groei van schimmels en is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Het spoelen van je tanden met mondwater kan het tanden poetsen niet vervangen. Het is slechts een extra hulmiddel om de strijdt tegen bacteriën aan te gaan.