Nagelvijl

0
2305

Vaak wordt gezegd dat je handen je visitekaartje zijn. Ze zijn opvallend. Daarom is het belangrijk om je handen goed te verzorgen en je nagels mooi te houden. Gelukkig biedt een vijl uitkomst. Je nagels maak je weer glad en geef je vorm. De vijl is onmisbaar in de nagelverzorging.

Er zijn op de markt veel nagelvijlen verkrijgbaar. Maar welke is het meest geschikt?

-De meest bekende nagelvijl is de metalen vijl. In tegenstelling tot een houten of kartonnen vijl gaat deze langer mee.

– De kartonnen vijl. Deze vijl is goedkoop en vaak geschikt voor meerder stappen in het vijlproces. Zo kun je met de meeste kartonnen vijlen ook je nagels polijsten. Je nagels worden gladder en krijgen een glans. Tevens is nagellak makkelijker aan te brengen na het polijsten van je nagels. Begin met de kartonnen vijl als eerste met de meest ruwe kant. Vervolgens gebruik je het fijnere gedeelte van de vijl. Tenslotte kun je met de gladde kant van de vijl je nagels polijsten.

-De glazen vijl. Deze vijl is redelijk prijzig, maar gaat dan ook lang mee. In tegenstelling tot een metalen vijl is de kans op haakjes in je nagels kleiner bij de glazen vijl. Heb je kunstnagels dan is een glazen vijl aan te bevelen.

Healthylives heeft een aantal praktische tips voor de verzorging van je handen voor je op een rijtje gezet. Lees hier een aantal tips voor mooie handen.