Afvallen met ananas

0
1858
ananas

Afvallen met ananas. Kan dat? De meningen hierover zijn verdeeld. Maar één ding is zeker: ananas is gezond. Wat zijn de voordelen van ananas en hoe ziet het ananasdieet eruit?

Ananas als beautyproduct
Ananas is een belangrijke bron van vitamine C. Een groot stuk ananas bevat meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Daarnaast bevat deze kostbare vrucht veel vezels en antioxidanten. Deze antioxidanten vertragen het verouderingsproces van de huid. Wist je dat je met het binnenste van de ananasschil onder de douche dode huidcellen kunt verwijderen? Ook kun je zelf een ananasmasker maken speciaal voor de droge huid. Een ananasmasker maak je als volgt:

Benodigdheden:
-150 ml ananassap (van een verse ananas)
-1 rijpe Papaja
-1 theelepel honing
-1 eetlepel yoghurt

Pureer het vruchtvlees van de Papaja tot een mengsel. Voeg vervolgens de 150 milliliter ananassap toe en roer het mengsel goed. Daarna voeg je de honing en de yoghurt toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en breng het mengsel aan op je gezicht. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het vervolgens goed af met lauw water.

Afvallen met ananas
Ananas bevat slechts 51 calorieën (per 100g). Ananas geeft een verzadigd gevoel. Hierdoor grijp je minder snel naar slechte tussendoortjes.

Ananasdieet
Met het ananasdieet kun je in korte tijd veel kilo’s verliezen. Toch is het een dieet voor een korte periode. Je volgt het ananasdieet vier dagen. Het dieet zorgt voor een gewichtverlies van vijf kilo. Het dieet kent strenge regels. Zo moet je naast het dieet drie liter water drinken, tussen acht uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends mag je niet eten en het hoofdgerecht mag je pas vier uur na de lunch opeten.

Op dag 1 eet je ananas sehoen, op dag 2 eet je een ananassalade, op dag 3 een ananas risotto en op dag 4 een ananas sandwich.