Goedkoop afvallen

1
1577

Goedkoop afvallen? Dat kan prima. Door in de supermarkt bewuste keuzes te maken raak je niet alleen kilo’s kwijt, maar bespaar je ook geld. Wij helpen je daarbij. 

Duur eten
Veel mensen vinden gezond eten duur. Denk alleen al aan fruit, een kant- en- klaar groentepakket en vlees. Wanneer je moet besparen en afvallen loop je het fruitschap voorbij en zul je sneller op een houtje bijten. Hoe je toch gezond kunt eten en afvallen? Dat lees je hier.

Fruit
Fruit van het seizoen is vaak niet duur. Kies in de zomer voor aardbeien, druiven en meloen en in de winter voor appels, peren en sinaasappels. Let goed op de aanbiedingen. Fruit levert weinig calorieën en veel voedingstoffen.

Halfvol en vol
Halfvolle en magere zuivel is goedkoper dan volle. En ook nog eens gezonder, omdat er minder verzadigd vet in zit. Kies bijvoorbeeld voor magere yoghurt met vers fruit in plaats van kant- en klare fruittoetjes.

Groenten
Het is voordeliger om zelf groente te snijden dan voorgesneden groente te kopen. Diepvriesgroenten is weer goedkoper dan verse groenten. Uit onderzoek blijkt dat ze evenveel vitamines bevatten.

Beleg op brood
Beleg op brood hoeft niet duur te zijn. Appelstroop is voordelig en bevat weinig calorieën.

Tot slot is het belangrijk om zo weinig mogelijk eten weg te gooien. In het artikel ‘Voedselverspilling? Wees creatief met restjes’ lees je tips hoe je eten het best kunt bewaren en hoe je er de dag erna nog van kunt genieten.

1 REACTIE

  1. Wat denk je van 2 sneden waarvan de krost is verwijderd (kankerverwekkende stoffen in kapotgebakken deeg voor brood) volkorenbrood met 1 dun schijfje magere Gouse kaas als ontbijt waarbij een beker koffie met halfvolle warme melk en schepje cacaopoeder (om scherpe smaak van koffie te verzachten zonder gebruik van suiker of zoetjes)?Dit is mijn dagelijkse ontbijt en voel me daar heel fit mee.