Tips voor een slanke picknick

0
1216

Wanneer de zon weer gaat schijnen wil je daar optimaal van genieten. Picknicken op zo’n mooie dag is ideaal. Ben je aan de lijn? Geen probleem. Speciaal voor jou een aantal tips voor een slanke picknick!

1. Maak slanke sandwiches

Maak van (volkoren)brood lekkere, slanke sandwiches met:

  • Plakjes tomaat, kaas, ham en een blaadje sla
  • Kipfilet, plakjes komkommer, philadelphia light
  • Rookvlees, plakjes ei
  • Smeerkaas, tuinkers
  • Tonijn (op water basis) dun beleggen, blaadje sla
  • Zalm (op water basis) dun beleggen, philadelphia kruiden light

2. Een zomerse fruitsalade hoort er ook bij

Een zomerse fruitsalade doet het altijd goed. Gebruik vers fruit, denk aan appels, aardbeien, kersen, bessen, kiwi’s, perziken,peren en watermeloenen.

Waterijs is een zoete en toch slanke snack, dit blijft alleen niet lang goed in de koelbox dus zorg ervoor dat je er mee begint of later haalt in een bijgelegen winkel. Eierkoeken en rijstwafels kunnen ook mee als lekker tussendoortje.

3. Vergeet het drinken niet

Neem een grote kan met water mee en gooi er wat ijsblokjes in zodat het water lekker koud blijft. Mis je een smaakje? Doe een schijfje limoen of citroen in het water. Ook kun je wat siroop er in doen. Het nadeel hiervan is dat het water dan niet meer calorieloos is.

4. Probeer deze producten te vermijden

Vermijd producten die gebaseerd zijn op mayonaise, dit is een echte dikmaker. Ketchup daarentegen bevat minder vet en calorieën. Vers geperste jus d’orange doet het ook goed, maar hier zit wel suiker in. Een banaan is gezond, maar bevat wel weer veel calorieën.

Natuurlijk is het volop genieten met een flesje wijn op een kleedje. Een glas droge witte wijn bevat 67 calorieën, een glas rode wijn 82 calorieën, zoete wijn 96 calorieën en een glaasje champagne 80 calorieën.

5. Houd het vers

Zoek een lekkere plek in het bos, strand of park. Een koelbox zorgt ervoor dat de hapjes en drankjes op temperatuur blijven. Neem je sandwiches mee? Verpak deze dan allemaal apart in bakjes. Zo blijft het lekker vers en smaakt het beter. Bewaar sausjes en dressing ook apart. Deze kun je ter plekke aan het eten toevoegen.

6. Niet vergeten!

Vergeet verder niet mee te nemen: kleed, bestek, bordjes, kommetjes, glazen, kurkentrekker en servetten.

Geniet er van!

Lees ook:

Uit eten gaan en afvallen

Tips om slank te blijven

Picknicktips op een rij!