Soepdieet

0
1277

Het soepdieet, ook wel bekend als het koolsoepdieet, is een dieet waarbij je zoveel mogelijk vetverbrandingssoep mag eten als je wil.

Een vetverbrandingssoep bevat amper calorieën en breekt vet af.

Je kan in een week tijd maar liefst vier tot zeven kilo verliezen. Het ideale dieet zul je zeggen. Toch zijn er veel tegenstanders van dit dieet. Wij bespreken de voor- en nadelen.

Het voordeel van het soepdieet is dat het een makkelijk te volgen dieet is. Je mag zoveel eten van een soep volgens een bepaald recept. Daarnaast is het goedkoop en kan je in een korte tijd veel kilo’s kwijtraken.

Het nadeel van het dieet is dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook is de voeding niet gevarieerd genoeg. Doordat je te weinig calorieën binnenkrijgt, heb je weinig energie. Je valt voornamelijk af, omdat je vocht verliest en geen vet. De kans dat je na het dieet weer aankomt is zeer groot.

Tijdens het soepdieet mag je geen brood eten en geen alcohol, dieetdranken en koolzuurhoudende dranken drinken. Wel mag je water, koffie (zonder melk en suiker), fruitsap en magere melk drinken.

Recept kool soepdieet:

6 grote uien, 3 grote tomaten, 1 witte kool, 3 groene paprika’s, 1 bos soepselder,
4 wortelen, 1 pakje soepmix, eventueel vetarme bouillonblokjes, eventueel peper, tabasco, peterselie, sojasaus, rozemarijn, oregano, tijm, knoflook en chilipepers. Gebruik geen zout.

(Bron recept: afvallen-weblog.nl)