De groente bimi klinkt nog niet iedereen bekend in de oren. Jammer, want deze kruising tussen broccoli en chinese kool wordt gezien als supergroente. De stronkjes lijken op die van broccoli alleen dan kleiner en met een langere smalle steel. Ze zijn helemaal eetbaar en rijk aan vitamine c, zink, foliumzuur en glucosinolaten.
De groente bimi klinkt nog niet iedereen bekend in de oren. Jammer, want
deze kruising tussen broccoli en chinese kool wordt gezien als supergroente. De
stronkjes lijken op die van broccoli alleen dan kleiner en met een langere
smalle steel.
Ze zijn helemaal eetbaar en rijk aan vitamine c, zink, foliumzuur en
glucosinolaten. Dit laatste stofje wordt momenteel onderzocht op de mogelijk
preventieve werking tegen kanker.
Je kunt bimi op veel manier verwerken in je
eten. De smaak is wat milder dan broccoli en heeft een vleugje peper. Oordeel
zelf wat je van dit superstronkje vindt!
Bimi met bami
Voedingswaarde per persoon: 389 kcal
Ingrediënten voor twee personen
160 gram bami
stoomfilet pangasius (+/- 230 gram)
300 gram bimi
olijfolie (2 e.l.)
zoetzure saus (4 e.l.)
zout
zwarte peper
citroensap
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de bami en laat deze minimaal 12 minuten koken.
2. Bereid de stoomvis zoals aangegeven staat op de verpakking.
3. Verhit de bimi 4 minuten in een wok met olijfolie.
4. Voeg de zoetzure saus toe aan de bimi en verhit kort mee.
5. Giet de bami af en dien het geheel op.
6. Vis eventueel op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Variatietip: Bimi kun je in elke keuken gebruiken. Ook lekker met
gekruide aardappeltjes, kipfilet en champignons.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.