Vegetarisch slank driegangendiner 500 kcal

Voor onze vegetarische bezoekers hebben we een heerlijk driegangen diner samengesteld met minder dan 500 calorieën. Het is niet zomaar een diner. Dit diner heeft een Italiaans tintje. Vooraf een makkelijk gerechtje met oesterzwammen, daarna een heerlijke groentelasagne en we sluiten af met een licht en slank toetje met yoghurt en frambozen.

Funghi trifolati Ingrediënten voor 2 personen 200 gram oesterzwammen of champignons 2 teentjes knoflook 4 takjes peterselie 1 eetlepel olijfolie peper, zout

Bereiding 1.Maak de paddestoelen schoon. 2.Snijd de oesterzwammen in repen of de champignons in vieren. 3.Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes. 4.Was de peterselie en knip het klein. 5.Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel. 6.Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur gaar. 7.Neem de pan van het vuur en meng er de peterselie, peper en weinig zout door. Serveer de paddestoelen op kamertemperatuur. Per persoon: 85 kcal

Lasagne van feta en aubergine Ingrediënten voor 2 personen 1 grote aubergine, in lengte in plakken gesneden 60 g fetakaas, verkruimeld 4 rijpe tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden 1 grote ui, fijn 2 teentjes knoflook, fijn 1 rode pepers, zonder zaden, fijn 1 el gemengde groene kruiden (zoals oregano, peterselie en basilicum) 1 t suiker 15 ml olijfolie zout peper

Bereidingswijze 1. Kwast de aubergine in met olijfolie en grilleer aubergine tot goudbruin van kleur. 2. Maak een tomatensaus door ui, knoflook, tomaten, pepers, suiker, zout, peper en groene kruiden in een pan te doen en dit voor 20 – 30 min te koken en tot een gebonden tomatensaus is gevormd. (het moet niet helemaal fijn gekookt zijn) 3. Vet een ovenschaal in met olijfolie. 4. Leg een laag aubergine in schaal. 5. Daarover weer een laag tomatensaus. 6. En daarover fetakaas. 7. Herhaal proces en eindig met een laag aubergine. 8. Bak de lasagne voor 20 minuten op 200°C.

Serveertips Eet de lasagne met 1 sneetje boerenbrood en een frisse salade. Per persoon 283 kcal

Jogurt con lampone Ingrediënten voor 2 personen 250 ml volle yoghurt 150 gram frambozen 1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding 1.Bekleed een vergiet met een schone, natgemaakte theedoek en zet het vergiet op een kom. 2.Giet de yoghurt in de theedoek. Laat de yoghurt ca. 4 uur in de koelkast uitlekken. 3.Maak de frambozen schoon. 4.Schep de dikke yoghurt uit de doek en maak het op smaak met wat basterdsuiker. 5.Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes en leg de frambozen er op. Per persoon 84 kcal

Totale menu: 452 kcal per persoon

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl. Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie