De voordelen van geitenmelk

2
1420

In het buitenland wordt het steeds populairder: geitenmelk. Met name in Azië is geitenmelk zeer populair. Maar wat maakt deze melksoort zo bijzonder? Nederlanders drinken veel koemelk. Koemelk is in Nederland makkelijk verkrijgbaar en we zijn er aan gewend. De smaak is lekker, de prijs is goed, dus waarom zouden wij koemelk vervangen voor geitenmelk?

Klachten

Door sommige deskundigen wordt geitenmelk zelfs vergeleken met moedermelk. Geitenmelk bevat zoveel goede voedingsstoffen dat je het kunt vergelijken met moedermelk. Veel mensen die problemen hebben met koemelk kunnen vaak wel geitenmelk
verdragen. Geitenmelk is lichter verteerbaar en zorgt voor minder
maagdarmklachten. Het essentiële verschil tussen geitenmelk en koemelk is de samenstelling van het vet. Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren. Deze vetzuren zijn een
snellere bron van energie en worden niet opgeslagen als lichaamsvet.

Toch zijn sommige deskundigen geen
voorstander van geitenmelk. Volgens hen is geitenmelk geen goed alternatief
voor mensen met een koemelkallergie. De kans dat deze mensen ook een
allergische reactie krijgen van geitenmelk is zeer groot laten zij weten.

Anderen raden geitenmelk juist wel aan. Zij laten
weten dat geitenmelk juist heel geschikt is voor mensen met klachten als
koemelkallergie, astma, eczeem en darmklachten. Dit komt door de
eiwitsamenstelling. Geitenmelk passeert de maag veel sneller (40 min.) dan koemelk (2,5 uur).
Bovendien bevat geitenmelk 4 keer zoveel vitamine A en 2 keer zoveel vitamine D
dan koemelk. Ook bevat geitenmelk weinig zout. En de smaak van geitenmelk?
Bijna hetzelfde als die van koemelk.

2 REACTIES