Eet elke dag een avocado

0
1218
Avocado eten

Het is goed om elke dag een avocado te eten. Avocado draagt namelijk bij aan het verlagen van het cholesterol. Hierdoor kan bij mensen met overgewicht het LDL-cholesterol afnemen. Dit blijkt uit een recent onderzoek.

De proefpersonen in het onderzoek werden in drieën verdeeld en elke groep kreeg een ander dieet. De eerste groep kreeg een dieet met weinig vet en zonder avocado. De tweede groep kreeg een dieet met gemiddeld vet en zonder avocado. De derde groep kreeg een dieet met gemiddeld vet en een avocado per dag. Deze diëten werden vijf weken lang door de proefpersonen gevolgd.

LDL-cholesterol

Het gehalte aan LDL-cholesterol bleek lager bij de groep die elke dag een avocado had gegeten. Ook was het LDL bij de andere twee dieetgroepen lager. Maar het verschil was hier minder groot.

Onverzadigde vetten

De onverzadigde vetten in avocado’s zouden verantwoordelijk zijn voor de verlaging van het LDL-cholesterol. Het eten van avocado heeft echter wel een nadeel. De avocado bevat relatief veel calorieën en daardoor kan er een toename van het gewicht door veroorzaakt worden.