Gezonde groene drankjes

2
1969

Gezondheidsdrankjes zijn goed voor je lichaam, van binnen én buiten. Maar welke drankjes zijn nu echt gezond? Vaak zijn we bij gezonde drankjes geneigd om te denken aan fruitige smoothies. Maar het kan ook anders!

Muntthee

Munt is een van de oudste geneesmiddelen. Munt(thee) heeft een pijnstillende werking en werkt tegen buik-, hoofd- en menstruatiepijn.

Hoe maak je verse muntthee?

Kook het water zoals je dat normaal ook doet als je thee zet. Terwijl het water kookt, doe je een paar verse takjes munt (te koop in de supermarkt) in je glas, hoeveelheid naar eigen smaak. Schenk daarna het gekookte water in je glas. Voor een zoete smaak, kun je een schepje honing toevoegen.

Groene thee

De meest gezonde thee die er is! Het verlengt mogelijk je levensduur, beschermt tegen hartaandoeningen, helpt tegen aids, helpt mogelijk Alzheimer te voorkomen, en is goed voor de lijn. Bovendien is dit wonderdrankje goed voor de huid.

Hoe zet je groene thee?

Gebruik zacht water, dus water zonder kalk. Groene thee smaakt bitter als het water te heet is. Kook het water en als dit gekookt is, laat dit dan 2 tot 3 minuten staan. Het water is dan afgekoeld naar een temperatuur van 80 tot 70 graden. Laat hierna de groene thee zo’n 2 tot 4 minuten trekken. Laat de thee nog even afkoelen tot de ideale drinktemperatuur.

Grasdrankje

Tarwegras werkt reinigend voor je lichaam en helpt tegen vermoeidheid. Het geeft je een echte powerboost! Tarwegras is nog niet zo bekend in Nederland en daarom is het niet overal te koop. Je kan vers tarwegras bestellen bij Daily Juice.

Hoe maak je een grasdrankje?

Knip een handje tarwegras van het plantje af. Doe dit in de blender en giet dit in een shotglaasje. Nu heb je in een handomdraai je eigen powerboost gemaakt.

Groene smoothie

Groene smoothies zitten boordevol vitaminen en zijn rijk aan mineralen. Groene smoothies zijn een goed hulpmiddel als je wilt afvallen en ze geven je veel energie.

Wat heb je nodig voor een groene smoothie?

 • 200 gram andijvie
 • water
 • 1 sinaasappel
 • 1 peer
 • 1 appel.

Was de andijvie en doe deze in de blender. Vul de blender aan met water, totdat de waterlijn en de andijvie even hoog zijn. Ontdoe de appel en de peer van hun klokhuis en voeg ze toe aan de blender. Doe ook de sinaasappel erbij. Zet de blender aan totdat er een egale kleur ontstaat.

2 REACTIES

 1. tarwegras kan prima in blender..
  ik heb ook een staaf mixer, met een bakje erbij om te malen, waar de staafmixer op gaat, gaat zelfs beter
  gewoon water koken en 1/3 glas in de blender, dan even wat gras erbij en blenderen maar.
  daarna door zeefje en rest water erbij werkt prima..
  of het dan alle goede eigenschappen nog heeft, dat kan ik niet garanderen