Lunchen op je werk: brood zelf maken of halen?

0
1383

De lunch is vaak een van de leukere momenten op je werkdag. Je komt even tot rust. Veel werknemers gaan buiten een rondje lopen. Een ideale manier om tussendoor even te bewegen en te kletsen met collega’s. Maar wat eet jij tijdens de lunch? Ga je een broodje halen bij de bakker of in de bedrijfskantine? Of neem je zelf je brood mee?

Bedrijfskantine
In sommige bedrijven bevindt zich een bedrijfskantine waar lekkere broodjes en
gerechten te koop zijn. Erg lekker natuurlijk, maar vaak niet echt gezond en
meestal moet je er ook nog voor betalen. Dit is niet erg voor een keertje, maar
om dat elke dag te doen is niet zo goed voor je portemonnee en je lijn.

Brood zelf maken
Een zelfgemaakt boterhammetje wordt vaak klef en je eet het met minder plezier
op dan een lekkere verse lunch. Maar toch kan een thuisgemaakte lunch erg
smakelijk zijn met de volgende tips.

Goedkoop, gezond en lekker
Een lekker broodje gezond kun je ook thuis maken. Groente is niet duur en je
kunt er veel broodjes mee beleggen.

  • Maak bijvoorbeeld een broodje met sla, ui, tomaat en ei. Je neemt een sausje
    mee, wat je er tussen de middag op doet. Doe de saus er ’s morgens nog niet op,
    want dan trekt het in het broodje.
  • Hetzelfde kun je doen met wraps. Je vult de wrap thuis en voegt er op het
    werk een sausje aan toe. Je kunt bijvoorbeeld stukjes of plakjes kipfilet met
    sla, tomaat en maïs in je wrap doen. Zo gepiept!
  • Je kunt ook thuis een bak met salade maken. Neem een vork, mes en een aantal
    crackers mee. Een soepje erbij is ook erg lekker. Denk aan een Opkikker of
    Cup-a-Soup, waarbij je alleen heet water nodig hebt.
  • Naast groente is fruit ook niet duur, maar wel gezond en lekker. Neem een
    aantal stuks fruit mee voor na je broodjes of voor tussendoor. Dat stilt de
    honger.
  • In de supermarkt vind je vaak bakjes met salades, zoals tonijnsalade,
    selderijsalade en kipkerrie. Met deze bakjes kun je minstens 4 broodjes smeren.
    En vaak kost dat evenveel als één kant-en-klaar broodje in de kantine.
  • In veel bedrijfskantines is er een tostirooster aanwezig. Het enige wat je
    mee hoeft te nemen is twee boterhammen met ham en kaas erop. Een tosti is voor
    veel mensen veel lekkerder dan een normaal broodje met ham en kaas.

Nog meer tips

  • Door ’s ochtends goed te ontbijten, heb je de rest van de dag minder behoefte
    aan lekkere hapjes. Je zult dan ook sneller tevreden zijn met een broodje van
    thuis.
  • Als je je broodjes in aluminiumfolie verpakt blijft het beleg goed op zijn
    plaats zitten. Broodtrommels zijn echter milieuvriendelijker en daar kan je
    brood niet in geplet worden.
  • Eet tussendoor een cracker of een stuk fruit. Dit voorkomt een spontane
    eetbui. Het helpt ook als je tussendoor veel drinkt.

Eet smakelijk!