Beter humeur door gewichtsverlies

gewichtsverlies

Het verliezen van gewicht zorgt niet alleen voor een betere fysieke gezondheid, maar geeft ook een mentale gezondheid een impuls. Je voelt je levendiger en gelukkiger blijkt uit recent onderzoek. 

Onderzoek

In het onderzoek werden driehonderd mannen en vrouwen gevolgd tijdens hun strijd tegen de kilo’s. Zij werden in drie groepen verdeeld die elk een intensievere vorm van zorg en coaching kregen. Het gewicht, hun slaappatroon en humeur werden gemeten om tot een goed onderzoeksresultaat te komen. Dit werd na zes maanden gemeten en vervolgens na 24 maanden nog een keer. Hierdoor kon gekeken worden of er een verschil was ontstaan.

Onafhankelijk van de groep waar de mensen in zaten, bleek dat mensen die veel gewicht verloren ook langer bleven slapen. Mensen die minder gewicht verloren hadden, bleven slechts iets langer in bed liggen. Ook sliepen de mensen die meer dan 5% van hun gewicht verloren hadden beduidend beter en verbeterde hun humeur.

De verschillen verdwenen echter in de loop van de jaren weer. Alleen de verbetering van het humeur hield stand. Verder onderzoek moet uitwijzen over de voordelen voor het humeur en het slapen ook weer verdwijnen als het gewicht er weer bij aankomt.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie