Licht en gemakkelijk afvallen

1
2177
afvallen

De gordijnen open, het zonlicht naar binnen en wakker worden maar. Ben jij geen ochtendmens? Uit onderzoek blijkt dat het goed is om elke ochtend direct na het opstaan al wat daglicht op te vangen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat je hierdoor eenvoudig gewicht kwijt kan raken.

Onderzoek

De onderzoekers lieten de deelnemers aan het onderzoek een monitor om hun middel dragen die doorgaf hoeveel zonlicht zij in de ochtend meepakten. Ook hielden de deelnemers bij wat zij elke dag aten. Uit de data bleek dat de mensen die elke ochtend meer zon te zien kregen meer afgevallen waren dan degene die weinig zonlicht hadden gehad. Hun leeftijd, eetgewoonten en andere activiteiten van de dag waren hier niet op van invloed.

Afvallen

Maar hoe kan het dat mensen door zonlicht in de ochtend afvallen? De eerste mogelijke reden kan het verkrijgen van een gezond ritme zijn. Je interne klok is door het zien van het zonlicht in orde en geeft op tijd aan wanneer het weer tijd is om op bed te gaan. Hierdoor gaat je stofwisseling beter werken en val je af. Een tweede reden kan zijn dat het ochtendlicht sterker is dan het licht in de middag en avond.
Hierdoor krijg je een beter dagritme.

Zonlicht

Zorg dus dat je elke ochtend twintig tot dertig minuten zonlicht
meepakt en laat het licht zijn werk doen. Sta op tijd op en eet
bijvoorbeeld je ontbijt buiten op of maak tijdens je koffiepauze een
wandeling.

1 REACTIE

  1. Goed zo!!! Lekker gaan bewegen. Zorg wel dat je naast het haderopln ook fitnessoefeningen doet, hoeft niet in de sportschool, kan ook thuis. Als je out-of-the-blue gaat haderopln kun je geblesseerd raken, dus bouw het rustig op en forceer niks. En verder, genieten van de energie!