Tijdsbesteding sport voor afvallen

0
1351

Door intensief te sporten ontwikkel je spierweefsel en gaat je stofwisseling versnellen waardoor je opgeslagen vetten verbrandt. Het is essentieel voor niet-sporters dit rustig aan op te bouwen om blessures of erger te voorkomen.

Door intensief te sporten ontwikkel je spierweefsel en gaat je stofwisseling versnellen waardoor je opgeslagen vetten verbrandt. Het is essentieel voor niet-sporters dit rustig aan op te bouwen om blessures of erger te voorkomen. Een mens heeft iedere dag een half uur actieve lichaamsbeweging nodig, op het moment dat je af wilt vallen zal de duur of de intensiteit verhoogd moeten worden. Het beste is om te starten met een kwartier per dag en het uit te bouwen tot een uur per dag. Er is veel winst te halen door goed naar je dagelijkse activeiten te kijken: neem wat vaker de trap op je werk en kijk of je misschien met je fiets naar je werk kan gaan.

Alleen sporten is niet voldoende. Om af te vallen en langdurig op een streefgewicht te komen zal het een combinatie moeten zijn van bewegen en goede voeding. Kijk in onze rubriek voeding voor tips om af te valle.