Stappenteller als motivatie

stappenteller

Dat wandelen goed voor je gezondheid is, is al langer bekend. Je krijgt frisse lucht binnen, houdt soepele gewrichten, krijgt een betere conditie en het versterkt je hart. Als je veel wandelt, kan je er zelfs van afvallen. Een stappenteller kan je hierbij helpen.

Stappenteller

Een handig apparaatje om bij te houden hoeveel passen je zet is een zogenaamde stappenteller of pedometer. Dit apparaat kan je aan je riem bevestigen en deze houdt de hele dag bij hoeveel passen je zet. Er blijkt een verband te zijn tussen het gebruik van een stappenteller en het gewichtsverlies. Volgens de verschillende meningen zouden 10.000 passen per dag al voldoende moeten zijn om gewicht kwijt te raken.

Het gebruiken van een stappenteller zou leiden tot het verliezen van gewicht. Dit effect is echter maar klein. In verschillende onderzoeken werden mensen met overgewicht gevolgd. Zij hadden een stappenteller en volgden een wandelprogramma. Verder blijven ze gewoon hun eigen eetpatroon aanhouden.

Doel

In sommige onderzoeken kregen de deelnemers een persoonlijk doel. Deelnemers die het apparaat gebruikten en zichzelf een doel stelden, vielen meer af. Hier kan uit worden afgeleid dat het apparaat een motiverende werking heeft. Het is leuk om te weten hoeveel passen we op een dag zetten. Door het aantal passen per dag uit te breiden en jezelf zo uit te dagen verlies je gewicht. Ga dus lekker wandelen en houd bij hoeveel passen je zet!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie