Hardlopen voor beginners

0
1836

Hardlopen is gezond en goed voor je lichaam. Het verhoogt de kans op een langer leven en vermindert de kans op lichamelijke beperkingen. Zelfs op late leeftijd zie je het voordeel van blijven bewegen.
Hardlopen op late leeftijd verhoogt de kans op een langer leven en vermindert de kans op lichamelijke beperkingen. Zelfs op late leeftijd zie je het voordeel van blijven bewegen. Dit blijkt uit onderzoek van Stansford University School of Medicine.

Gedurende 21 jaar hebben zowel hardlopers als niet-hardlopers van 50 jaar of ouder elk jaar een enquĂȘte ingevuld. Na 19 jaar bleek van de hardlopers 15% te zijn overleden, in vergelijk met 34% van de niet-hardlopers. Bovendien blijkt de start van het ouderdomsproces met lichamelijke beperkingen met maarliefst 16 jaar te worden vertraagd. Het verschil in gezondheid tussen de hardlopers en niet-hardlopers blijkt naarmate men ouder wordt alleen maar groter te worden.

Niet alleen hardlopen blijkt goed te zijn voor je gezondheid. Flink bewegen in het algemeen heeft een forse positieve impact op je gezondheid. Zelfs op latere leeftijd. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen op latere leeftijd flink beweegt, maar vanaf jongs af aan en daarmee je hele leven. Zie het als een medicijn tegen ouderdom.

Meer weten? Zie onze peiler ‘Dagelijkse beweging‘.