Schouderspieren trainen

2
4083

Je schouders trainen kan heel goed met een halter en met dumbbells. De zes volgende fitness oefeningen zijn ook zeer goed thuis uit te voeren.

Hieronder vind je een aantal fitness oefeningen om je schouderspieren te trainen:

Upright now

Ga met je voeten op schouderbreedte staan en je knieën licht gebogen. Houd de halter voor je dijen, met je palmen naar je toe. Houd de rug stil en recht en trek de halter langs je lichaam omhoog tot je bovenarmen net iets hoger zijn dan in parallelpositie met de vloer. Ga terug naar de startpositie en herhaal de oefening.

Standing shoulder press

Ga met je voeten op schouderbreedte staan en buig je knieën licht. Houd de halter op ongeveer 15 cm wijder dan schouderbreedte en laat hem achter je nek op je schouders rusten. Druk hem omhoog tot je armen recht zijn, maar zet je ellebooggewrichten niet op slot. Ga langzaam terug naar startpositie en buig je hoofd wat voorover zodat de halter niet op je hoofd terechtkomt.

Seated DB shoulder press

Ga op een stevige stoel of een oefenbank zitten en houd naast elke schouder een halter. Houd je rug perfect recht en druk de gewrichten omhoog tot je armen recht zijn. De halter mogen elkaar hierbij raken. Ga terug naar startpositie en herhaal de oefening.

DB front raise

Ga met een dumbbell staan in elke hand, je armen langs je zij en je palmen naar achteren. Til één arm recht voor je naar schouderhoogte. Maak je rug daarbij hol of gebruik de zwaaikracht om het gewicht te tillen. Pauzeer, laat de halter langzaam naar je zij zakken en herhaal met je andere arm.

Shoulder Shrug

Ga met je voeten op schouderbreedte staan en je knieën licht gebogen. Houd de dumbbell voor je dijen, met de palmen naar je toe. Haal je schouders op naar je oren. Leun niet achterover en rol bij het ophalen niet met je schouders. Pauzeer en laat de halter langzaam zakken.

Dumbbell side raise

Ga met een kleine halter staan in elke hand, je armen langs je zij, je palmen naast elkaar toe en je ellebogen licht gebogen. Houd de buiging in je ellebogen vast en til je armen zijwaarts tot je lichaam een T vormt. Pauzeer even en laat de dumbbells langzaam zakken. Houd je lichaam steeds stil.

Combineer deze oefeningen met een gezonde voeding en voldoende beweging.

Wil je meer spiergroepen trainen?

– Kijk hier voor Buikspieroefeningen
– Kijk hier voor Borstspieroefeningen
– Kijk hier voor Bilspieroefeningen
– Kijk hier voor Bicepsoefeningen
– Kijk hier voor Beenspieroefeningen

Bron afbeelding: eatbetteramerica.com

2 REACTIES

 1. De eerste oefening heet upright Row en te vermelden is ook dat de handen in het midden van de stang dicht bijelkaar geplaatst moeten worden.
  Tweede oefening kan ook door de stang voorlangs je gezicht te laten gaan ,beter voor je nek en minder blessure gevoelig,net zo effectief.

 2. michael kors purses on sale
  cheap ray bans
  cheap ray bans
  michael kors handbags
  cheap michael kors handbags

  montblanc pen
  ray ban outlet online
  cheap oakley sunglasses
  oakley sunglasses discount
  coach outlet store

  http://raybanoutlet.vintagelicio.us ray ban sunglasses
  http://www.discountmichaelkorsbags.org michael kors outlet
  http://www.outlets-michael-kors.net/ michael kors outlet store
  http://www.oakleyoutlet-sale.net/ oakley sunglasses wholesale
  http://www.michaelkorsoutlethandbags.us michael kors handbags on sale