Video: Trainen met de TRX

0
2013

TRX training is de revolutie op het gebied van functionele training. Een unieke vorm van fitness en geschikt voor iedereen.TRX training is de revolutie op het gebied van functionele training. Een unieke vorm van fitness en geschikt voor iedereen.

Het systeem

De TRX bestaat uit een ophangmechanisme en een elastiek. Dit elastiek wordt in tweeën verdeeld. Aan beide uiteinden zit een handvat. De TRX suspension trainer kan overal aan worden opgehangen. De TRX kan dus zowel thuis als in de sportschool gebruikt worden.

Oefening

Volgende basishouding is nodig voor de uitvoering van deze oefening. Neem de TRX onder de armen, met de handvaten aan de oksels. Neem een voorwaartse spreidstand aan. Steun met het bovenlichaam op de TRX. Maak vervolgens een kniebuiging van ong. 90° met je voorste been. Het achterste been vormt één lijn met het bovenlichaam.

Breng je achterste been nu naar voor, tot de knie zich ter hoogte van de heup bevindt. Het lichaamsgewicht word volledig gedragen door je voorste been. Daarna breng je je been terug naar achteren, zodanig dat de basishouding opnieuw word gerespecteerd.

Je kan dalen in moeilijkheidsgraad door de kniebuiging te verkleinen. Wil je het moeilijker maken dan kan je bijvoorbeeld explosief (kleine sprong) opduwen.

Bekijk de video: