Rugklachten

0
2134
Rugklachten

Het is niet altijd even makkelijk om met rugklachten te moeten leven. Toch komt rugpijn vaak voor, zeker bij mensen die zwaar werk doen of veel in dezelfde houding zitten. Medicijnen kunnen de pijn verlichten, maar ook bewegen en om je houding denken kunnen je goed helpen om rugklachten te voorkomen en te behandelen.

Het belangrijkst bij rugklachten is het blijven bewegen. Je spieren krijgen hierdoor niet de kans om te verslappen. Sterke spieren zijn namelijk belangrijk voor een goede houding. Ook zorgt bewegen ervoor dat je gewrichten soepel blijven. Lopen, zwemmen en fietsen zijn sporten die je hierbij kunnen helpen. Ook is het daarnaast belangrijk om je rug- en buikspieren goed te trainen.

Tips

Houd bij je dagelijks werk in gedachten dat je wervelkolom het sterkst is als deze recht is. Til zware dingen met een rechte rug, zit rechtop tijdens je werk en in de auto. Zorg dat je autostoel of bureaustoel goed staat afgesteld en het bureau op de juiste hoogte staat. Vaak nemen je rugklachten al af door constant op je eigen houding te letten. Daarnaast kan je ook medicijnen gebruiken om rugklachten te verlichten.