Gezond leven: tips voor het laten testen van je gehoor

0
3304
gehoor testen

Goed en duidelijk kunnen horen is een van de basisvoorwaarden van gezond en prettig leven. Als je dagelijks te kampen hebt met gehoorproblemen kun je stellen dat dat niet gezond is. Mocht je je in dit beeld herkennen en last hebben van je gehoor, dan is het slim om een gehoortest te laten doen. Via een gehoortest weet je snel of, en zo ja in welke mate, je problemen met je gehoor hebt.

Mocht uit een online of offline gehoortest blijken dat je gehoorschade hebt, dan is het slim om een audicien te bezoeken. Die kan je dan adviseren of je een gehoorapparaat nodig hebt. Maar wat kost een gehoorapparaat precies? In dit artikel lees je de beste tips om je gehoor te laten testen en, als dat nodig is, actie te ondernemen!

Doe een online gehoortest: gratis en voor niets

Laat je bij gehoorproblemen in elk geval niet afschrikken door de vraag Wat kost een gehoorapparaat, maar onderneem direct actie na een gehoortest met een mindere uitslag. Maar eerst is het natuurlijk zaak om een geschikte hoortest te vinden, om de kwaliteit van je horen goed en objectief te kunnen testen.

Tegenwoordig zijn er online tal van professionele hoortesten beschikbaar, die je gratis kunt gebruiken om te bepalen of je gehoorproblemen hebt of niet. Deze online gehoortesten hebben diverse voordelen te bieden. Naast het feit dat ze je geen geld kosten, is een groot voordeel van een hoortest via internet doen dat je snel uitslag hebt. Gemiddeld online gehoortesten duren maximaal zo’n 15 minuten, dus veel tijd hoeft je dit niet te kosten.

Vergeet ook deze voordelen van online gehoortesten niet

Prettig aan doen van een hoortest via internet, is verder dat dit soort testen betrouwbaar is. Online hoortesten die aangeboden worden door erkende audiciens, zijn ontwikkeld door wetenschappelijk geschoolde specialisten met verstand van zaken. Hierdoor heb je de garantie dat de test die je online doet, betrouwbaar is en een goede indicatie geeft van de kwaliteit (of het juist niet functioneren) van je gehoor.

Als je de test hebt afgerond, kun je bij een uitslag die verminderd gehoor aangeeft direct een afspraak maken bij een audicien bij jou in de omgeving. Die kan dan goed inschatten wat voor jou de beste oplossing is qua gehoorapparatuur. Ten slotte hebben online gehoortesten nog als pluspunt dat je ze altijd en overal kunt maken. Of je nu in de trein zit met oordopjes op, op je werk of thuis achter je computer zit: een hoortest via internet kun je maken als en waar jij maar wilt.

Wat kost een gehoorapparaat?

Mocht blijken dat je een gehoorapparaat nodig hebt, dan is de vraag Wat kost een gehoorapparaat natuurlijk belangrijk. Een gemiddeld hoorapparaat kost tussen de 500 en 800 euro. Maar er zijn ook exemplaren die goedkoper, rond de 200 euro, of juist duurder zijn, bijvoorbeeld zo’n 1400 euro. Het is maar net welke eisen je stelt aan een gehoorapparaat. Vraag bij je audicien na Wat kost een gehoorapparaat en je weet het zeker.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat/wat-kost-een-gehoorapparaat