Vliegangst speelt weer op door ramp MH17

0
1421
vliegangst

Angst om met het vliegtuig te reizen kwam vroeger redelijk vaak voor. Tegenwoordig is het echter de normaalste zaak van de wereld om op het vliegtuig te stappen. Vliegangst was dus op zijn retour.Maar sinds het onfortuinlijke incident met vlucht MH17 over Oekraïne, zijn veel Nederlanders huiverig geworden om op het vliegtuig te stappen.
Aan boord van het vliegtuig dat vanaf Amsterdam Schiphol vertrok zaten vooral Nederlanders. Juist omdat er nu een tragische vliegramp dichtbij huis heeft plaatsgevonden, realiseren veel mensen dat ook zij betrokken kunnen zijn bij een vliegramp met fatale afloop.

Vliegangst

Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM bevestigt de toename van vliegangst in Nederland. Zij hebben sinds het neerhalen van de MH17 regelmatig te maken met angstige passagiers. Een woordvoerder geeft aan dat de afgelopen weken de stewardessen van KLM het erg druk hebben met het geruststellen van passagiers.

Met name vlak na de vliegramp was de angst om te vliegen groot. Nu er inmiddels een aantal weken zijn verstreken, begint de angst om te vliegen langzaam af te nemen.

Tips

Merk je dat je al begint te zweten wanneer je nadenkt over het nemen van het vliegtuig? We hebben een aantal tips samengesteld die het makkelijker maken om op het vliegtuig te stappen en de vlucht te overleven.

1. Slik van te voren een kalmeringstabletje aan. Je kunt deze zowel krijgen bij de drogist (homeopathisch) of op recept bij de apotheek.
2. Neem een boek om te lezen of je MP3 speler mee. Zorg ervoor dat je in de lounge en tijdens de vlucht met je hoofd ergens anders dan vliegen bent.
3. Realiseer je dat wanneer je eenmaal op het vliegtuig bent gestapt, dat je toch niets meer kunt doen. Daarom heeft het weinig zin om je te richten op zaken waar je geen controle op hebt.