Gelukkig in je relatie: lees de tips

3
1970

Zes op de tien koppels is ongelukkig. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Een gebrek aan seks, spontaniteit, affectie en romantiek maakt het moeilijk om een liefdevolle relatie te onderhouden. Tijd om een aantal tips voor een gezonde relatie op een rijtje te zetten.

Zes op de tien koppels is ongelukkig. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Een gebrek aan seks, spontaniteit, affectie en romantiek maakt het moeilijk om een liefdevolle relatie te onderhouden.

Tijd om een aantal tips voor een gezonde relatie op een rijtje te zetten. Want één ding is zeker: een gezonde relatie komt niet vanzelf.

Verliefdheidfase
Uit het Britse onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van de ondervraagden aangeeft dat hun partner niet meer zo liefdevol is als aan het begin van de relatie. Aan het begin van een relatie ben je verliefd. Je moet elkaar nog ontdekken en irritaties zijn ver te zoeken.

Naarmate je elkaar beter leert kennen ontdek je ook elkaars slechts eigenschappen. De dagen worden voorspelbaar en de vonken vliegen er niet meer vanaf als in het begin van de relatie. Het Britse onderzoek toont aan dat 33 procent van de ondervraagden geen spontane dingen meer doet en 19 procent heeft onvoldoende aandacht voor elkaar.

Met onderstaande tips moet de sleur worden doorbroken, de romantiek toenemen en de relatie weer gezond worden.

1. Geef elkaar aandacht. Geef spontaan een kus of een knuffel.
2. Praat met elkaar. Wees geïnteresseerd in je partner. Klets over leuke dingen, maar praat ook over dingen die je dwarszitten.
3. Geef elkaar de ruimte. Doe leuke dingen samen, maar geef elkaar ook vrijheid. Het is goed als je partner met vrienden of vriendinnen een middag of avond erop uit gaat. Zorg dat je vriendschappen blijft onderhouden.
4. Zorg voor verrassingen. Laat bijvoorbeeld een briefje met een lieve tekst achter op tafel of koop een klein cadeautje.
5. Trek er op uit en wees flexibel. Pak de auto of fiets en kijk wat je onderweg tegenkomt. Misschien rijd je langs een leuk park of restaurant. Plan vooral niks. Onverwachte leuke gebeurtenissen zorgen ervoor dat je de sleur doorbreekt.
6. Respecteer je partner. Probeer je partner niet te veranderen. Accepteer ook de minder leuke kanten van iemand. Ook jij bent niet perfect en hebt minder leuke kanten.
7. Blijf er aantrekkelijk uitzien. Trek mooie kleren aan en zorg goed voor jezelf.
8. Steek allemaal kaarsje aan in de slaapkamer en zet jullie favoriete muziek op. Maak er een speciale avond van. Zet je telefoon uit en geef elkaar een avondje alle aandacht.
9. Zorg ervoor dat je je relatie niet gewoon gaat vinden. Beschouw het als geluk dat je de persoon bent tegen gekomen.
10. Tot slot: humeur. Lach veel met elkaar.

Heb jij nog meer tips? Vertel het ons hieronder!

3 REACTIES