Blijf kalm in je huwelijk

0
1595
huwelijk

Zelfs in het beste huwelijk wordt wel eens geruzied. Dit is dan ook helemaal niet erg. Het is wel belangrijk om na de ruzie weer te kalmeren. Alleen zo kan je je huwelijk gezond houden. Uit recent onderzoek blijkt dat het vooral belangrijk is dat de vrouw kalmeert.

Huwelijk

Bepaalde emoties kunnen voor stellen heel bedreigend zijn. Doordat de stellen, en dan vooral de vrouwen, weer kalmeren, kan het huwelijk goed blijven. Vrouwen lijken om die reden erg belangrijk bij het omgaan met de negatieve emoties.

In het onderzoek werden videobeelden van ruziƫnde stellen geanalyseerd. Hieruit bleek dat zowel de vrouwen als de mannen na de ruzie weer kalm konden worden, maar op de lange termijn had de kalmte van de man geen effect op de kwaliteit van het huwelijk. Als de vrouwen na een ruzie kalmeerden, waren de huwelijken op zowel de korte als de lange termijn beter.

Als stellen goed met conflicten om willen gaan, kan constructieve communicatie helpen. Vrouwen die de problemen bespreekbaar maken en oplossingen geven, kunnen hieraan bijdragen. Dit werkt helaas niet bij mannen.