Overwin je huwelijksproblemen

0
1582
Gelukkig

Iedereen heeft wel eens huwelijksproblemen, maar kun je die samen overwinnen?  Je moet je problemen erkennen en samen met je partner de problemen aan willen pakken. Reageer je frustraties in moeilijke tijden niet af op je echtgenoot.

Als je in de huwelijksproblemen hebt en onder druk staat, ga je dit vaak afreageren op de mensen in je directe omgeving. Je gaat kribbig doen tegen je partner en voelt je eenzaam en alleen.

Herken de probleempunten in je relatie

Als het land in een economische recessie verkeert, is het probleem niet je partner. Identificeer jullie onderlinge probleempunten en werk samen aan deze punten om passende oplossingen te vinden.

Erken angsten

Sommige mannen vinden het lastig als zij niet voor hun vrouw kunnen zorgen en hun gezin kunnen beschermen. In sommige situaties komt het voor dat dit niet kan en de man kan hier dan moeite mee hebben. Erken je
angsten en stel je kwetsbaar op tegenover je echtgenoot. Het kan je sterker maken als je elkaar in zowel goede als slechte tijden leert kennen.

Wees integer

Eerlijkheid is de basis voor effectieve communicatie. Zeg iets als je het ook echt gaat doen en sta open voor feedback van je partner. Zelfs als deze feedback je ego schaadt.

Durf om hulp te vragen

Samen sta je sterker en kom je verder. Als je samen een kar moet trekken, ga dit beter dan alleen. Als je beide een andere kant op trekt,verspil je energie en kom je nergens. Durf om hulp te vragen als je niet uit de financiën komt of hulp nodig hebt in het huishouden. Mensen van buitenaf hebben een andere kijk om de zaken. Ook samen in relatietherapie gaan kan nodig zijn voor een goed huwelijk.

Stel prioriteiten, waarden en doelen

Geef aan waar je prioriteiten en waarden in het leven liggen. Maak een plan. Zorg ervoor dat de waarden van beide partners in de relatie gehoord worden. Het is als twee bedrijven die gaan fuseren, samen zullen ze moeten overleggen en een plan moeten trekken.

Kies een plan

Je kunt dromen hebben, maar een plan heeft een tijdsbestek en is daarmee vaak beter te realiseren. Stel samen een realistisch plan en bijbehorend tijdspad op. Zorg dat je vooruit blijft gaan.