Stoppen met roken op oudere leeftijd

1
2416

Stoppen met roken als je 73 jaar bent? Heeft dat nog zin? Jazeker! Stoppen met roken heeft weldegelijk zin, ook als je op leeftijd bent.

Het hoesten en de slijmproductie neemt bij de meeste mensen na ongeveer vier tot zes maanden duidelijk af. Het risico op hart- en vaatziekten neemt ook snel af.

Het verhoogde risico op longkanker neemt in elk geval niet verder toe. Als je maar vijf jaar tien sigaretten per dag gerookt heb en dan stopt, is je risico vrijwel gelijk aan dat van een nooit-roker.

Daarnaast levert stoppen met roken ook andere voordelen op, ook wanneer je wat ouder bent. Denk hierbij aan kostenbesparing. Ook zal de rooklucht niet meer om je heen hangen en zal je huis ook een stuk frisser ruiken.

Kortom, redenen genoeg om te stoppen met roken, hoe oud je ook bent.

1 REACTIE

  1. Een beetje flauwekul redenering en wat nu als je al 45 jaar
    1 a 2 pakje per dag gerookt hebt ? dan is het zelfs gevaarlijk om
    in een keer te stoppen lees het maar eens links en rechts, mensen die na zo'n tijd stoppen plotseling diabetes ontwikkelen of darmstoringen met alle gevolgen van dien, kijk een antirook lobbie is niets mis mee maar baseer dat dan wel op goede voorlichting en loop niet de massa na te wauwelen, mensen op leeftijd die willen stoppen moeten dat absoluut in samenwerking met de huisarts doen, zorg als antirook lobbie eerst eens dat er
    duidelijkheid is over bvb de E-sigaret die juist de jeugd aan het roken zet, de NL regering heeft al sinds 2007 de plicht om de Nederlandse bevolking voor te lichten over de inhoud van sigaretten maar verder als een paar websites is het nog niet gekomen…. waarom is dat ? puur vanwege de accijns die we in dit land verdienen aan al die stakkers die “erin gestonken zijn”
    stoppen met roken is niets mis mee maar dan wel op een verantwoorde manier…..