Zelfvertrouwen; maak afspraken met jezelf

0
1306
zelfvertrouwen

Laat je zelfvertrouwen groeien door afspraken met jezelf te maken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar afspraken met jezelf zijn net zo belangrijk als afspraken met anderen. Als je afspraken met jezelf niet nakomt, is dit schadelijk voor je zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen

Net zoals je iemand anders minder gaat vertrouwen als diegene zijn of haar afspraken niet nakomt. Bij iemand anders kan je er dan nog voor kiezen om de relatie te beëindigen. Maar dit kan niet bij jezelf. Het vertrouwen in jezelf daalt dan en je zal daarmee om moeten gaan.

Je maakt vaak bewust en onbewust afspraken met jezelf. Zo plan je ’s morgens wat je die dag wil doen en stel je concrete doelen. Of je deze nu bewust of onbewust maakt, het is belangrijk dat je de afspraken inzichtelijk houdt. Maak daarom niet te veel afspraken met jezelf. Vaak kan je een deel dan niet nakomen. Maak je afspraken ook zo dat je ze kan nakomen en stel de afspraak bij als je deze niet na kan komen. Door je afspraken op deze manier als het ware te beheren, bouw je zelfvertrouwen op.

Zorg er daarom voor dat je de afspraken na kan komen en besef je dat het niet nakomen van afspraken slecht is voor je zelfvertrouwen. Maak de afspraken niet te ingewikkeld en maak er niet te veel. Maar het is niet erg om voor jezelf uitdagingen te zoeken en een beetje druk op jezelf te leggen. Gun jezelf ook succes en zorg dat je je succesvol voelt. Zie het belang van afspraken met jezelf in en bouw een goede relatie met jezelf op.