Zelfverzekerd; doelen stellen

0
1403
zelfvertrouwen

Jezelf doelen stellen is een belangrijk aspect van het leven. Een doel geeft je iets om aan vast te houden en naartoe te werken. Je hebt als het ware een missie. Door een doel voel je je gelukkiger en meer zelfverzekerd.

Zelfverzekerd

Als je voor jezelf een inspirerend doel hebt, geeft dat je motivatie en inspiratie om vooruit te gaan. Het maakt het leven simpeler. Je kan je namelijk bij elke stap afvragen of het je dichter bij je doel brengt. Het geeft betekenis aan je leven en je weet wat je moet doen. Het geeft je voldoening als je steeds dichter bij je doel komt.

Doelen stellen

Het is niet moeilijk om jezelf een doel te stellen. Kies hierbij geen droomdoel. Iedereen wil wel inkomen verhogen, het ideale gewicht bereiken of jezelf mentaal ontwikkelen. Maar kies één duidelijk doel. Een doel wat haalbaar is en wat duidelijk is in wat er van je verwacht wordt. Neem niet meerdere doelen omdat je je dan te druk gaat maken om al je doelen en je je eerder moe dan energiek voelt. Ga daarom voor één duidelijk te behalen doel.

Hoe stel je jezelf een doel? Pak pen en papier en schrijf op wat je allemaal wil bereiken. Kies hier één ding uit die je heel graag wil bereiken. Vaak weet je wel welke dit is. En onthoud, als je dit doel gehaald hebt, kan je jezelf altijd weer een nieuw doel stellen. Neem dit doel en ga ervoor!