Haal iets positiefs uit je blessure!

0
1305
Blessure

Ben jij door je enkel gegaan? Heb jij last van je rug? Of een overbelaste schouder? Dat kan flink vervelend zijn. Toch kan je er uiteindelijk ook iets positiefs uithalen en er iets van leren.

In de eerste plaats is het goed om eens te kunnen ontstressen en rust te nemen. Vaak ontstaan blessures door stress en te hard werken. Rust geeft je de kans om na te denken hoe de pijnklachten hebben kunnen ontstaan en wat je er aan kan gaan doen om herhaling te voorkomen. Je wordt je beter bewust van je eigen lichaam en waar de pijn door ontstaan is. Het maakt je bewust van je spieren, mate van stress en je eigen houding.

Lichamelijk sterker

Door een blessure groei je vaak mentaal en wordt je (lichamelijk) sterker. Het is belangrijk om de spieren rond een zwakke plek met krachttraining na een blessure sterker te maken. Dit zorgt ervoor dat de blessure niet direct weer terugkomt. Ook zullen er zaken moeten veranderen om de blessure goed te laten genezen. Soms moet je je sportroutine aanpassen of op zoek gaan naar een nieuwe sport. Vaak ontdek je een geheel nieuwe wereld!

Verandering

Ook kan een blessure een reden zijn om dingen in de toekomst anders te gaan doen. Neem vaker korte pauzes op je werk en verander je werkhouding. Een blessure kan je op die manier veel inzicht geven en het leven erna een beetje mooier maken.