Ook hooikoortsklachten in de winter

1
912

Een loopneus, hoofdpijn, tranende ogen en niesbuien. Het zijn typische hooikoortsklachten, die in de lente en de zomer de kop op steken. Maar deze typische lenteaandoening komt nu ook in de winter voor. Door het aanhoudende zeer zachte weer deze winter beginnen de elzen en hazelaars vroegtijdig te bloeien.

Een loopneus, hoofdpijn, tranende ogen en niesbuien. Het zijn typische hooikoortsklachten, die in de lente en de zomer de kop op steken. Maar deze typische lenteaandoening komt nu ook in de winter voor.

Door het aanhoudende zeer zachte weer deze winter beginnen de elzen en hazelaars vroegtijdig te bloeien. De mensen die juist voor boompollen gevoelig zijn kunnen last krijgen van hooikoortsklachten. Dat meldt Allergieradar.

Het Leids Universitair Medisch Centrum registreerde op tweede kerstdag een pollenconcentratie van 40 elzenpollen per kubieke meter. Wanneer de omstandigheden gunstig blijven kan de elzenpollenconcentratie oplopen tot maxima van 200 pollen per kubieke meter lucht.

Wat kun je doen bij hooikoortsklachten?

De mate waarin je last hebt van hooikoorts heeft te maken met onder andere de winrichting, de temperatuur, de neerslag en de winkracht. Helaas heb je als hooikoortspatiënt hier geen invloed op. Toch kun je de klachten van hooikoorts verminderen

Probeer deuren en ramen in huis zoveel mogelijk dicht te houden. Houd ook in de auto de ramen en blowers dicht. Lucht het huis vroeg in de morgen als het buiten nog vochtig is. En wissel van kleding als je in de buitenlucht bent geweest.

Er zijn verschillende producten om je klachten te verminderen. De producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek of drogist in verschillende vormen, zoals neusspray, oogdruppels of tabletten.

Lees ook:

Hooikoorts: hulp voor de snotterende Nederlander

Sporten met hooikoorts

Explosie aan hooikoortsklachten

1 REACTIE

  1. Mijn kat heeft helaas nu ook hooikoorts. Ze zit helemaal onder de uitslag. Want ze krabt haar huidje helemaal kapot. Dankzij deze winter weet ik nu dat ze allegisch is voor Elzen of Hazelaar. Geef haar homeopatisch middel puur hooikoorts en daardoor wordt het wel erger omdat dit in dit middel erin zit. Als het goed is zal ze anti-stoffen maken,zodat ze de komende lente er minder last van gaat hebben.