Slecht slapen door spierkramp

0
1512
Slecht slapen

Slaap jij ’s nachts soms ook slecht doordat je last hebt van spierkramp? Spierkramp is een pijnlijke vorm van kramp in je voet of kuit. Ruim eenderde van de Nederland heeft hier wel eens last van. Gelukkig is er iets aan te doen.

Je ligt net heerlijk te slapen, maar schrikt plotseling wakker van een scherpe kramp in je voet of kuit. De spieren in de kuit of voet trekken dan ineens krachtig samen. Je probeert wat te wrijven, te strekken en te gaan lopen om de kramp er weer uit te krijgen, maar er lijkt helaas niets te werken. Als dit je bekend voor komt, heb je waarschijnlijk wel eens last van nachtelijke spierkramp gehad.

Spierkramp

Het is onduidelijk waardoor spierkramp veroorzaakt wordt. Toch zijn er wel aantal dingen die het risico op spierkramp vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde medicijnen, gebrek aan vocht, spataderen, zwangerschap, extreem gebruiken van bepaalde spieren of het lopen op hakken.

Sommige van bovenstaande dingen kan je voorkomen of er rekening mee houden. Daarnaast zijn er ook geneesmiddelen verkrijgbaar die nachtelijke spierkramp behandelen. Raadpleeg hiervoor je huisarts of apotheker.