Ons verouderingsproces in slechts 5 minuten samengevat

0
1099
Ons verouderingsproces in slechts 5 minuten samengevat
Ons verouderingsproces in slechts 5 minuten samengevat

Ons verouderingsproces zet langzaam en bijna onmerkbaar in. De Amerikaanse filmmaker Anthony Cerniello wist het verouderingsproces versneld weer te geven.Ons verouderingsproces zet langzaam en bijna onmerkbaar in. De Amerikaanse filmmaker Anthony Cerniello wist het verouderingsproces versneld weer te geven. In nog geen 5 minuten laat Cerniello in zijn minimalistische video de transformatie zien van een peuter tot een bejaarde.

Minimalistische video

De timelapse is zo knap gemaakt dat de transformatie zelfs in de video nauwelijks opvalt. De beelden zijn niet over een hele levensloop gemaakt. Ze zijn geconstrueerd op basis van foto’s van verschillende generaties familieleden. Cerniello selecteerde de foto’s van familieleden die de meest vergelijkbare botstructuur hadden en legde de nadruk op de jongste en de oudste. Vervolgens werden de foto’s gescand en zeer nauwkeurig bewerkt om ze zo levensecht te maken.

Verouderingsproces

Cerniello: “Het idee was om iets te maken waarbij je niet kan zien wat er gebeurt, maar wat je wel kan voelen, net als ouder worden”.

“Eén van de beste voorstellingen van het verouderingsproces die we ooit hebben gezien”, zegt blog io9.com.

Bekijk de video van begin tot eind, zonder door te spoelen.

Bronnen: artikel – io9.com, youtube.com