Hierdoor wordt je huid te snel oud

0
2408

Het liefst willen we er allemaal zo lang mogelijk jong uit zien. Er zijn vele producten op de markt die ons helpen onze huid goed te verzorgen, echter de basis ligt bij een gezonde levensstijl.

Een mooie, gladde huid: wie wil dat nou niet. Toch maken we nog wel eens fouten als het op huidverzorging aankomt. Wij leggen uit wat je vooral niet moet doen als je je huid zo lang mogelijk mooi wil houden.

Zon

De zon is de voornaamste reden dat de huid er ouder uit gaat zien. Het ligt voor de hand, maar veel mensen vergeten toch nog hun gezicht in te smeren als ze van het zonnetje genieten. Insmeren is niet alleen goed als je echt gaat liggen ‘bakken’, ook als je gewoon gaat shoppen in de zon kun je je huid het beste beschermen tegen UV-straling. De zon kan je huid namelijk ook bereiken als het op het eerste gezicht best bewolkt lijkt te zijn. De
Uv-straling kan ook door glas. Vergeet ook je handen en nek niet!
Zonnebanken zijn helemaal funest voor de huid. De huidcellen verliezen hun elasticiteit en gaan rimpels vormen.

Verzorgingsproducten

Een moisturizer of andere verzorgende crème kan goed zijn, maar bestook je huid niet met te veel producten. Daar raakt je huid van geïrriteerd en de producten kunnen elkaar gaan tegenwerken. Geef je nieuwe créme ook even de tijd: meestal duurt het wel een week of zes voordat je verschil ziet. Een huidcyclus duurt 30 dagen, pas na die tijd bereiken de nieuwe cellen de toplaag.

Slaap

Als je slaapt heb je minder stress-hormonen in je lichaam. Zo krijgen cellen de tijd om zichzelf te repareren. Als je telkens tot heel laat opblijft heeft je huid dus geen kans om goed te herstellen. Ook krijg je last van donkere kringen onder je ogen en een bleke teint.

Hydrateren

Uitdroging is heel slecht voor je huid. Beautyproducten beloven van alles, maar het hydrateren van je huid gebeurt van binnenuit. Drink dus veel water, dat zorgt ervoor dat je huid zacht blijft.

Roken

Roken vernauwt je bloedvaten, waardoor er te weinig zuurstof naar je huid vervoerd kan worden. Zo krijg je een grauwe kleur. Ook neemt door roken de elasticiteit van je huid af, waardoor je eerder rimpels krijgt.

Gezond eten

Dat chocola slecht is voor je huid, is een beetje overtrokken. Maar als je langere tijd te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zul je dat zeker zien aan je huid. Vitaminen en mineralen zijn nodig voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Als je alleen fastfood eet wordt je huid dof en vet. Door ijzertekort kun je een bleke kleur krijgen. Af en toe een patatje kan geen kwaad, maar zorg dat je er dan een salade bij neemt.

Kortom, er is nog best veel waar je op moet letten als je een stralende, gezonde huid wilt. Maar met deze tips kom je vast een heel eind. Laat hieronder jouw tips weten!