Gebeurtenissen die veel stress opleveren

4
1608

Om grip te krijgen op stress is het belangrijk te weten welke gebeurtenissen stress bij je oproepen. Deze gebeurtenissen verschillen vaak van persoon tot persoon, echter van een aantal zeer aangrijpende gebeurtenissen kan gesteld worden dat ze vrijwel altijd invloed hebben op je gemoedstoestand.

Om grip te krijgen op stress is het belangrijk te weten welke gebeurtenissen stress bij je oproepen. Deze gebeurtenissen verschillen vaak van persoon tot persoon, echter van een aantal zeer aangrijpende gebeurtenissen kan gesteld worden dat ze vrijwel altijd invloed hebben op je gemoedstoestand.

Vaak is het niet zo dat één gebeurtenis tot stress kan leiden, het is juist de samenloop van een aantal van deze gebeurtenissen die uiteindelijk zelfs tot een burn out kunnen leiden. Waarom de ene persoon minder gevoelig is voor stress dan de ander heeft in veel gevallen te maken met de manier hoe je naar het leven kijkt.

Als je weet om welke gebeurtenissen het gaat, kun je je beter voorbereiden op het effect dat een gebeurtenis op je heeft.

Enkele stressvolle gebeurtenissen:

 • Echtscheiding, verbreken van langdurige relatie
 • Overlijden van familielid
 • Ziekte of verwonding
 • Pensioenering
 • Verliezen van je baan
 • Sexuele problemen
 • Geboorte van een kind
 • Financiele zorgen
 • Kopen van een huis
 • Veranderen van werk
 • Stoppen met roken

4 REACTIES

 1. Graag wil ik nog een zeer ernsige oorzaak noemen voor het ontstaan van stress. De Verslaving van een kind….Mijn zoon is nu 44 jaar en 25 jaar verslaafd. Het houdt nooit op. Je kunt niet rouwen,je kunt geen afscheid nemen. Je kunt alleen afstand proberen te nemen,maar je kind blijft je kind. Vooral als hij zijn best doet zo goed mogelijk contact met het thuisfront te houden.
  Als je 71 bent dan kun je daar erg moeilijk mee omgaan. dus stress

 2. ik heb het zelfde probleem als Kathalina alleen ik heb mij er kunnen overzetten maar mijn vrouw niet , zo krijgen wij dan problemen en op den duur ook stress en een woordenwisseling . mijn zoon is 33j. wij 60j. Het is moeilijk dat kan ik jullie vertellen . groetjes . Avile

 3. zoals u al zei ;eerst een scheiding dan de nieuwe ralatie die van je verwacht dat je gewoon alles achter je laat .
  Dan een faillisement van eigen zaak; dan al 2 keer verhuisd en ver weg van je eigen familie.
  EN in die vijf jaar komt de kanker zich aan melden waar ik niet goed doorgeraak ;
  nu een borstrecontrucie die zeeeer pijnlijk is en waarvoor ik steeds alleen sta omdat de huidige partner me moe is met alle miserie !!Geen liefdevolle relatie maar steed uitgehoond en afgesnauwd worden .
  En nu met niets in orde zijn op financieel vlak .
  IK lig ganse nachten te woelen en te hopen dat ik vlug sterven mag, want in mijn hoofd kan ik geen enkele beslissing die goed is nog nemen . ja en dan ben in een stressfase of hoe noem je het ook en toch moet je verder leven.zonder nog echte vrienden want je kan niets meer aan .En dit is nu al 12 jaar bezig .
  Dan denk ik bij de die mensen met een verslaafde zoon :geef hem ineens heel veel dan is het zijn einde want dat wil hij uiteindelijk/ Dit zou ik met mijn zoon doen!