Ochtendhumeur? 4 handige tips

0
3367
Ochtendhumeur

Heb jij last van een ochtendhumeur? Vervelend, voor jezelf én voor je omgeving! Wist je dat een ochtendhumeur weinig met je karakter of instelling te maken heeft? Het wordt veroorzaakt door je biologische klok. Tijd dus om deze een handje te helpen met onze handige tips!

1. Wen jezelf aan om op tijd naar bed te gaan

Geef jezelf een vaste bedtijd en zorg dat je voldoende slaap krijgt. Vermijd activiteiten in de avond waar je juist actief van wordt. Probeer ’s avonds niet te lang achter de computer en voor de televisie te zitten (hoe verleidelijk het soms ook is). Reken maar dat je hierdoor makkelijker in slaapt komt.

2. Sta op tijd op! 

Zorg ervoor dat de wekker op tijd gaat en vermijd snoozen. Zo heb je alle tijd om rustig aan te kleden (zelfs te douchen), te ontbijten en misschien nog even de krant te lezen. Handige tip: leg kleding voor de volgende dag ’s avonds al klaar, om stress in de ochtend te voorkomen. Heb je moeite met wakker worden? Een lichtwekker kan uitkomst bieden.

3. Drink voor het ontbijt een glas lauwwarm water

Hiermee schijnen je darmen en de rest van je lichaam op gang te komen.

4. Licht je huisgenoot/partner in

Heb je een partner, dan is hij of zij waarschijnlijk al lang op de hoogte van jouw ochtendhumeur. Maar mocht je een nieuwe huisgenoot hebben, dan doe je er goed aan om hem of haar op de hoogte te stellen van jouw slechte humeur in de ochtend. Vraag om wat begrip. Misschien vindt hij of zij het helemaal geen probleem om ’s ochtends vroeg je even met rust te laten en wat rustiger te zijn. Reken maar dat je zo veel sneller van je slechte humeur in de ochtend af bent!