Kinderyoga

0
1874

Ontspannen, aandacht en vooral veel lachen. Daar draait kinderyoga om. Yoga geeft kinderen de ruimte om te ontspannen. Want ook kinderen maken zich druk.

Ontspannen, aandacht en vooral veel lachen. Daar draait kinderyoga om.

Yoga geeft kinderen de ruimte om te ontspannen. Want ook kinderen maken zich druk en hebben tot op bepaalde hoogte stress. Kinderen kunnen zichzelf een bepaalde druk op leggen. Ze willen goed presteren en vooral niet falen. Direct na een drukke schooldag huiswerk maken en vervolgens door naar tennisles kan voor sommige kinderen te veel zijn. Het is tijd voor ontspanning.

Nederland raakt steeds meer in de ban van kinderyoga. Kinderen leren op yoga spelenderwijs gekke houdingen. De natuur speelt een belangrijke rol. Ze bewegen als een slak, vliegen als een vogel, dansen, staan ondersteboven, spelen zintuigspelletjes en leren zich beter te concentreren. Samen plezier maken is het uitgangspunt van kinderyoga. Er is geen tijd voor competitie en strijd.

In een lesje met een aantal kinderen ontwikkelen kinderen verschillende aspecten als zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen en positief denken.

Volgens verschillende onderzoekers heeft yoga een positieve invloed op kinderen. Gedragsproblemen worden minder en kinderen kunnen zich op school beter concentreren. Tevens zorgt yoga ervoor dat kinderen beter samenwerken en aandacht aan elkaar geven.

Een cursus kinderyoga kun je op verschillende plekken in het land volgen. Zorg dat je kind soepele en los zittende kleding draagt, zodat alle bewegingen goed kunnen worden uitgevoerd. Kinderyoga is voor alle leeftijden. Zo heb je peuter- en kleuteryoga, maar ook kinder- en tieneryoga.

Heeft jouw kind een cursus kinderyoga gevolgd? Deel hieronder je ervaringen!