Mooie spa’s buiten Europa

0
42064

Hieronder vind je ons overzicht van de vijf mooiste spa’s buiten Europa. Niet goedkoop maar af en toe mag je je best eens verwennen. Iedere spa heeft zijn eigen unieke karakter en uitstraling.

1. Mövenpick Resort & Spa Dead Sea. De nadruk van dit resort ligt op de kwaliteit van het water, wat niet zo vreemd is gezien de ligging aan de Dode Zee. Denk bijvoorbeeld aan de hoge zoutconcentratie waaraan genezende eigenschappen worden toegedicht. Het Mövenpick biedt aan de kust van de Dode Zee dan ook activiteiten aan als modder- en drijfverjoningskuren, yoga-balanssessies en meditatie- en ontspanningsrituelen aan zee. De inrichting van dit kuuroord bestaat uit traditionele Arabische architectuur, met moderne voorzieningen als het terraszwembad dat mooi uitzicht biedt op de Dode Zee. Populair zijn de thermaria van het kuuroord, elk uitgerust met een hete, droge kamer, een warme stoomkamer, een zeepmassagekamer en ’tropische regens’ met muntgeur uit de douches. Kijk op www.moevenpick-deadsea.com voor meer informatie.

2. Island Spa in Four Seasons Resort Maladives. Op een eigen eiland in de Indische Oceaan is het Four Season Resort Maladives het meest exclusieve resort in de verre omgeving. De omgeving is schitterend. In totaal zijn er vijf behandelingspaviljoens waar de behandelingen bestaan uit het hele scale aan Ayurvedische tradities uit India en traditionele lichaamselixers uit Indonesie. Het kuuroord ademt een tropische sfeer uit met doorschijnende gordijnen en ontwerpelementen uit India en Marokko. Kijk op www.fourseasons.com voor meer informatie.

3. Het Lalu. In Taipei ligt het zeer luxe Lalu. Het complex ligt in het midden van het meer Sun Moon, het grootste zoetwatermeer van Taiwan, geheel omringd door bergen. Het Lalu kuur en verjongingsoord legt zich vooral toe op Oosterse en Westerse herstellende behandelingen met alleen de allerbeste natuurlijke producten, waaronder revitaliserende scrubs met kurkuma en groene thee, grapefruit en rozen of kaneel en manderijnen. Er worden Aziatische en Westerse massages aangeboden en de saunavoorzieningen bieden een fantastisch uitzicht over het Sun Moon meer. Verder vind je in het kuuroord verschillende whirlpoolbaden, kruidenstoomkamers, droge Zweedse sauna’s en Japanse badfaciliteiten. Voor meer informatie, kijk op www.ghmhotels.com

4. De Chedi. Een fantastische sfeer in dit kuuroord in Oman. Weelderige palmtuinen, ronde zwembaden en Omaanse architectuur maken dit kuuroord tot de beste in de Wereld. Chedi ligt aan het Muscat gebergte en aan de Indische Oceaan en is een voorbeeld van de weelderige levensstijl van Zijne Hoogheid de Sultan. De gasten worden in de watten gelegd met luze kamers, sprookjesachtige tuinen en zwembaden en een restaurant van wereldklasse. In het kuuroord worden behandelingen aangeboden als traditionele thaise massage, energiegevende Japanse massage en stressbestrijdende Balinese massage. Voor de grootgrondbezitters onder ons, een echte aanrader. Voor meer informatie kijk op www.ghmhotels.com

5. Four Seasons Resort Maui in Wailea. Dit fantastische resort in Hawaii bestaat maarliefs uit zes hectare exotischetuinen, fontijnen, zwembaden aan de rand van de oceaan. Het kuurgedeelte van het resort baseert haar behandelingen op oude Hawaiiaanse tradities en bestaat uit dertien behandelkamers en een genezende tuin met meer dan twintig soorten inheemse en midecinale planten en bomen die worden verwerkt in de behandelingen en gerechten. Massages zijn een specialiteit van het resort en vinden plaats in Hawaiiaanse ‘hutten’ aan zee. Ga voor meer informatie naar www.fourseasons.com/maui.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.