Mooiste Spa’s in Europa

0
20672

Wil je echt een keer verwend worden en ben je ervoor bereid je portemonaie te trekken, dan heeft Healthylives een aantal zeer mooie pareltjes voor je. Onze top 5 vind je hier op een rijtje.

1. Friedrichsbad Spa

In het kuuroord Friedrichsbad in het Duitse Zwarte Woud komen Keltische en Romeinse badculturen samen. De thermische bronnen van Baden-Baden bieden de ideale omstandigheden voor deze kruisbestuiving. Het kuuroord opende in 1877 haar deuren. De pracht van het voornaamste thermische bad maakt het zeer verleidelijk om er iets langer te blijven: het daglicht wordt gefilterd door een enorme koepel, danst op het water en haalt de okerkleur van de fraai versierde muren naar boven. Het gehele ritueel bestaat uit zestien fases die achtereenvolgens uitgevoerd moeten worden. Voor meer informatie ga naar www.carasana.de.

2. Therme Vals

Een zeer bijzondere locatie in Zwitserland. De therme voldoet totaal niet aan de architectonische Alpencliches, het is namelijk een fantastisch monumentaal pand wat goed past in het plaatselijke landschap. De badgasten komen binnen door een onderaardse tunnel alsof ze het hart van een berg betreden. Van hier leiden de kleedkamers naar een balkon dat uitkijkt op de baden op de begane grond: zes baden die varieren van ijskoud tot tropisch. De therme biedt vele faciliteiten als schoonheidsbehandelingen, aromatherapie, thallasotherapie en massage. Een bijzondere massage die hier wordt aangeboden is de steenmassage (verwarmde stenen worden met behulp van olie over het lichaam gegleden). Voor meer informatie over Therme Vals kijk op www.therme-vals.ch.

3. Victoria-Jungfrau Grand Hotel & Spa

Genesteld tussen de pittoreske meren Thun en Brienz in Interlaken aan de voet van de Alpen in Zwitserland verwelkomt het Victoria-Jungfrau Grand Hotel gasten die op zoek zijn naar de gastvrijheid en ontspanning in een idyllische omgeving. Victoria Jungfrau biedt een volledig menu aan schoonheidsbehandelingen, gezondheidsbehandelingen, sport en fitness activiteiten in ESPA, het luxueuze kuurgedeelte van het hotel. ESPA heeft zich laten inspireren door oude revitaliserende en zo behandelingen ontwikkeld waarin oude oosterse praktijken en tradities worden gecombineerd met de nieuwste medische ontdekkingen van het westen. kijk even op www.victoria-jungfrau.ch voor meer informatie.

4. Cemberlitas-bad

Deze hamam in Istanbul bestaat sinds 1584. Bij binnenkomst krijg je traditionele kledij en accessoires voor het Turkse badritueel: pestemals (lendedoeken), slippers handdoeken, zeep en shampoo. De bezoeker betreedt een imposante marmeren ruimte met een zeer bijzondere (bijna religieus plechtig) sfeer. Scrubben en masseren maken standaard onderdeel uit van de reiniging. Natuurlijk zal een overheerlijke muntthee niet ontbreken. Interesse in een bezoek aan Cemberlitas-bad in Istanbul, kijk dan op www.hamam.com

5. Liquidrom in het Tempodrom

Op de grens van een kuurood en een concertzaal vormt de Liquidrom een nieuwe standaard voor het creeren van harmonie met water. In dit kuuroord wordt veelvuldig op creatieve wijze gebruik gemaakt van licht en geluid. Het muziekprogramma is gevarieerd, van jazz tot klassiek tot new age. Een klassieke behandeling is de Aqua Wellness, een melodieuze onderwatermassage. Kijk voor meer informatie op www.liquidrom.com.